Najnovije

LJUDMILA NAVALJNA: Videla sam telo sina i otkriven mi je uzrok smrti, ali mi prete! (VIDEO)

LJudmila Navaljna, majka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je preminuo u zatvoru, saopštila je da su joj vlasti Kremlja pokazale telo njenog sina, ali da joj prete da će "nešto uraditi" sa telom njenog sina, ukoliko ne bude pristala na tajnu sahranu. Saradnica Navaljnog Kira Jarmiš navela je da u medicinskom izveštaju piše da je on umro prirodnom smrću.

Kira Jarmiš saopštila je da je majci Alekseja Navaljnog prikazano telo njenog sina, ali da joj ga ne vraćaju i da je umesto toga, ona  ucenjena.

"Po nalogu Kremlja, istražitelji su postavili uslove gde, kada i kako sahraniti Alekseja. Oni to žele da urade tajno", napisala je Jarmiševa na društvenoj mreži Iks iznad video-snimka na kojem je LJudmila, majka Navaljnog, rekla da joj je telo pokazano.

Nakon toga se ponovo oglasila LJudmila navodeći da je upravo izašla iz zgrade Istražnog komiteta grada Saleharda.

"Tamo sam provela skoro jedan dan sama, sama sa istražiteljima i kriminolozima. Advokate su pustili tek poslepodne", rekla je majka Navaljnog LJudmila na video-snimku objavljenom na Jutjubu. 

Prema njenim rečima, juče je odvedena u mrtvačnicu gde joj je pokazano telo Navaljnog.

"Istražitelji tvrde da znaju uzrok smrti. Imaju spremnu svu medicinsku i pravnu dokumentaciju koju sam videla, a potpisala sam i smrtovnicu", navela je majka ruskog opozicionara. Ona je istakla da je "po zakonu" trebalo odmah da joj daju telo Navaljnog.

"Međutim, to do sada nisu uradili. Umesto toga, ucenjuju me, postavljaju mi uslove - gde, kada i kako treba da bude sahranjen Aleksej. To je protivzakonito", rekla je LJudmila.

Ona tvrdi da su u njenom prisustvu zaposleni u mrtvačnici dobili "naređenje ili iz Kremlja, ili iz Istražnog komiteta". "Žele da se to radi tajno, bez pozdrava. Žele da me odvedu na periferiju groblja do svežeg groba i kažu: 'Ovde leži tvoj sin'. Ne pristajem na to", rekla je LJudmila.

Dodala je da je odlučila da snimi video-snimak jer su počeli da joj prete.

"Gledajući me u oči, rekli su mi da će, ako ne pristanem na tajnu sahranu, nešto uraditi sa telom mog sina. Istražitelj Voropajev mi je otvoreno rekao: 'Vreme nije na vašoj strani, leš se raspada'. Neću posebne uslove, samo želim da se sve radi po zakonu. Zahtevam da mi se odmah vrati telo mog sina", poručila je majka Navaljnog.

Medicinski izveštaj: Navaljni preminuo prirodnom smrću

Kira Jarmiš je saopštila da se u medicinskom izveštaju navodi da je Navaljni preminuo prirodnom smrću.

"U medicinskom izveštaju o smrti koji je prikazan majci Alekseja Navaljnog navedeno je da su uzroci smrti prirodni", navela je Jarmiševa na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Pogledajte šta kaže majka od Navaljnog:

Pogledajte OVDE udare ruske armije kod Neveljskoja

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA