Najnovije

ĐILAS O NASILJU MEĐU DECOM: Policajci neće promeniti ništa, već ukidanje rijalitija i Vučićeve agresije

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, objavio je kratko saopštenje u kojem se bavi pitanjem zaštite dece od nasilja, a povodom incidenta u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar, gde je u jednoj školskoj torbi pronađen nož, što je izazvalo veliku pažnju posebno obzirom da je reč o školi koja je prošla paklenu tragediju prošle godine.

“Danas je kod učenika osmog razreda OŠ Vladislav Ribnikar otkriven nož. U istoj školi u kojoj je prošlog maja ubijen veliki broj dece, što govori da se u Srbiji posle tragedije ništa nije promenilo. Predložili smo niz mera za zaustavljanje nasilja. Vlada je odbila sve predloge ne želeći ništa da menja. Posledice vidimo danas.”, kaže Đilas u saopštenju.

“Policajac ispred škole neće sprečiti ovakvo ponašanje dece. To će sprečiti promene u medijima, ukidanje rijaliti programa, ukidanje agresije koju šire političari SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njihovim tabloidima. To će se sprečiti promenom odnosa i dece i roditelja prema nastavnicima. To će se sprečiti kažnjavanjem onih koji vrše nasilje u školama kroz društveno koristan rad. To će se sprečiti potpunim resetovanjem čitavog društva, što nije moguće dok su inspiratori mržnje i nasilja na vlasti.”, objašnjava predsednik SSP-a.

Što pre to shvatimo, pre ćemo početi da preduzimamo ove i mnoge druge mere koje predlažu stručnjaci, a koje će dovesti do smanjenja nasilja u celom društvu, poručio je Đilas.

Pročitajte OVDE šta je Orban rekao o Trampu i Rusiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA