Najnovije

RUSI NOVOM TAKTIKOM SIPAJU PO UKRAJINSKOJ ARMIJI: Poseban plan, ukrajinci krenuli u defanzivu

Na krilu Artjomovska, desantne jedinice iz 11. vazdušno-desantne brigade i 150. motorizovane streljačke divizije Južnog vojnog okruga pokreću napad na Krasnoje. Uz snažnu podršku artiljerije, avijacije i borbenih dronova, ruske snage se probijaju kroz odbranu ukrajinskih oružanih snaga i nastavljaju sa akcijom.

Prethodno, ruske jedinice zauzimaju neprijateljske pozicije za podršku u desantima, što primorava ukrajinske snage da se povuku u stambene delove naselja. Jurišni avioni iz 11. vazdušno-desantne brigade i 68. i 102. puka Južnog vojnog okruga uspevaju nokautirati protivnika i učvrstiti svoje pozicije u Krasnoju, nastavljajući napad.

Neprijatelj premešta pojačanja u oklopnim vozilima i pokušava kontranapad, granatirajući izgubljeni deo naselja. Snage Ruske armije održavaju jak vatreni pritisak artiljerijom, tenkovima i jurišnim bespilotnim letelicama.

Ukrajinski vojni analitičari takođe izveštavaju o teškim borbama u Ivanovskom, gde ruske snage izvode jurišne akcije i pokušavaju da kontrolišu različite ulice u naselju.

RUSI UPALI U UKRAJINSKI KOMANDNI ŠTAB: Evo šta su našli (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA