Najnovije

Traži se rešenje za srpski dinar: Predstavnici prištinske banke idu u Brisel

Centralna banka u Prištini odavno je izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS), kako bi olakšali izbor najlakšeg načina prenosa sredstava na račune korisnika.

Dan uoči sastanka u Briselu o zabrani korišćenja dinara kao sredstva plaćanja na tzv. Kosovu, predstavnici prištinske Centralne banke potvrdili su da će na njemu učestvovati, otkriva "Koha ditore".

Predstavnici banke su podsetili da su već izrazili spremnost da se angažuju i sastanu sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

"Centralna banka Republike Kosovo (CBK) je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS), kako bi olakšala izbor najlakšeg načina za prenosa sredstava putem bankarskih kanala na račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebno, za ovakve informativne sastanke, kao što je to kontinuirano radila", navodi se u odgovoru CBK-a.

Za sastanak zakazan za utorak, Vlada nije jasno stavila do znanja ko će tačno predstavljati tzv. Kosovo. Srbiju će, s druge strane, kako je do sada potvrđeno,  predstavljati šef Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Petar Petković.

Klisman Kadiju, savetnik za medije zamenika premijera Besnika Bisljimija, nije pojasnio ko će da ide na sastanak, već je samo kazao za "Kohu" da glavni pregovarač i članovi pregovaračkog tima neće učestvovati na ovom sastanku.

I portparolka Evropske unije, Nabila Masrali, danas je saopštila to da su učešće na sutrašnjem sastanku u Briselu potvrdile obe strane, i Beograd i Priština.

"Sutrašnji sastanak fokusiraće se na rešenja i pitanja povodom nedavne odluke o gotovinskom prometu Centralne banke Kosova. Počeće ujutru i biće u regularnom formatu dijaloga. Obe strane su, koliko ja znam, potvrdile učešće", kazala je Masrali, dodajući da će se više detalja znati kasnije.

Nije komentarisala konstataciju novinara o tome da Besnik Bisljimi odbija da dođe na sastanak u Brisel.

DODIK: Srpska neće u EU ako je cena gubitak identiteta i tradicionalnih prijatelja

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA