Najnovije

AMERIČKA VOZILA GUBE KO KLIKERE: Ukrajinci ostali bez više od trećine isporučenih "bredlija"

Navodi se da su tokom borbi sa ruskom vojskom, ukrajinske snage izgubile 68 vozila američke proizvodnje.

Oružane snage Ukrajine izgubile su 68 borbenih vozila pešadije američke proizvodnje M2A2 "bredli", prenosi "Nešnl interest".

"Do početka tekuće godine, Ukrajini je isporučeno 186 borbenih vozila 'bredli'. Procenjuje se da je do 120 vozila aktivno korišćeno u borbenim operacijama, dok ostatak služi za obuku, zamenu u slučaju gubitaka i kao izvor rezervnih delova", navodi se u američkom časopisu.

Takođe, navodi se da su tokom borbi sa ruskom vojskom, ukrajinske snage izgubile 68 isporučenih "bredlija". To znači da je više od trećine američkih borbenih vozila pešadije uništeno, oštećeno ili napušteno, za šta su zaslužne ruska artiljerija, protivoklopne vođene rakete i razne vrste dronova.

Nekoliko dobro očuvanih primeraka, ruski borci izvukli su sa bojnog polja i prevezli u Rusiju, radi ispitivanja pojedinih sistema, oklopa i naoružanja, kako bi se utvrdile slabosti i nedostaci, što će pomoći ruskoj vojsci u uništavanju preostalih "bredlija".

Pretpostavlja se da je veći deo ovih vozila uništen u rejonu sela Robotino u Zaporoškoj oblasti za vreme letnje ofanzive ukrajinskih snaga i tokom bitke za Avdejevku, budući da je 47. mehanizovana brigada ukrajinske vojske učestvovala i pretrpela velike gubitke tokom oba događaja.

RUSKA ARMIJA OSLOBODILA 3 NOVA NASELJA ZAPADNO OD AVDEJEVKE: Berdiči, Orlovku i Tonjenkoje

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA