Najnovije

NOVA ZVEZDINA ZAGONETKA Milojević je rešio jedan rebus, može li i drugi?

Odavno već nije tajna da su ljudi zaduženi za transfere u LJutice Bogdana, a to su pre svih Mitar Mrkela i Marko Marin, žestoko omašili tokom letnje fudbalske pijace. Kažemo letnje, jer tokom zimske nisu doveli nikoga, osim povratka klupskog deteta Ognjena Mimovića, koji se sasvim lepo pokazao u duelu sa Čukaričkim.

Najveći Zvezdin letnji promašaj bio je angažovanje Baraka Bahara, čoveka koji je unazadio ekipu u svakom smislu i koji je jedva preživeo da sačeka onu čašu vina sa Gvardiolom, koju mu je Pep obećao kada dođe u Beograd, a bilo je to početkom decembra. Mnogo pre te utakmice u Mančesteru, izraelski trener je naneo nemerljivu štetu crveno-belima, tragikomično gradeći formu za utakmice neobaveznog karaktera, poput onih u Sankt Peterburgu, ili one sa Fjorentinom u Beogradu.

USPON I PAD

U tim mečevima, pa i onim do početka strmoglavog pada šampiona, a on je počeo od nastavka duela sa Napretkom u Beogradu, kada je Zvezda prestala da igra fudbal, istakao se jedan čovek. NJegovo ime je Žan Filip Kraso. Tokom onog sumornog i sramotnog letnjeg predvečerja na voždovačkom krovu, tamo prekoputa Centralnog groblja, fudbalski je “sahranjen” i Kraso. Podsetimo, do tada najbolji strelac i igrač crveno-belog tima.

Nešto kasnije, po Baharovoj želji, u LJutice Bogdana je stigao Šerif Ndiaje. Prva utakmica, gostovanje na Banovom brdu mu se pretvorila u košmar. Mirko Ivanić ga je spojio sa golom, a Senegalac sa dva, tri metra nije čak ni uputio loptu ka praznom golu.

Kasnije je to pravdano lošim terenom. Teško je da se poveruje, jer je meč igran pred kraj leta, 16. septembra.

Šta se desilo sa obojicom kasnije?

Kraso je nastavio da igra ulogu epizodiste kod Bahara, a isto to bio je i Ndiaje. Kraso je veći deo zimske pauze proveo kod kuće, na Afričkom kupu nacija, gde je sa Obalom Slonovače osvojio titulu (mada je njegov tim na najmanja moguća vrata prošao u nokaut fazu).

RAZGOVOR, PA TRENING

Za to vreme, Ndiaje je prošao kompletne pripreme i upoznao Vladana Milojevića. Bio je dobar na kiparskim pripremama, a dobar je i na takmičarskim utakmicama. Neka brojke kažu. Pod komandom Bahara, dao je četiri gola za 1.122 minuta na terenu. Sa Milojevićem na čelu, dao je dva, za 199 minuta. Nije teško da se izračuna prosek.
Budimo pošteni, onaj gol u Novom Pazaru nije bio slučajan, jer je posle udarca Ndiaje svesno podmetnuo koleno i skrenuo loptu u mrežu. Gol protiv Čukaričkog je već nešto drugo. Prvi put od dolaska u Zvezdu, senegalski napadač je pokazao klasu.

Šta je sa Krasoom?

Dočekan je kao šampion, prvi kontinentalni u istoriji kluba, što je i zaslužio. Pojavio se na terenu u duelu sa Čukaričkim i pokazao – ništa. Naprotiv, podsetio je na onog bezvoljnog fudbalera iz prvog dela sezone.

Sasvim je jasno da je serijom razgovora i treninga, Vladan Milojević vratio Ndijeaea u golgeterski mod. Može li fudbalski da oživi i Krasoa?

UKRAJINSKI KOMANDANT OTKRIVA: Ruska vojska je promenila taktiku

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA