Najnovije

DA LI VUČIĆ NAPOKON KREĆE U OFANZIVU: Novi najavljeni potez je šansa!

Iz defetističkog balansiranja, Srbiji je neophodno da pređe u politički napad. Da li će to i uraditi!?

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, juče je rekao da će Srbija u ponedeljak podneti pisani zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o KiM. Kaže da se nada da će ta sednica biti održana.

"KiM je u skladu sa poveljom UN i u skladu sa našim ustavom u sastavu Srbije", istakao je Vučić.

"Gvajana je predsedavajuća Saveta bezbednosti. Oni su, nažalost, priznali Kosovo, ali tu nema nikakvo pravo veta, potrebna je većina od devet članica, pa ćemo videti da li ćemo uspeti da obezbedimo većinu", rekao je Vučić.

Dodao je da veruje da će sada i oni koji su priznali nezavisnost Kosova glasati za to da se sednica održi, pošto je, kako je rekao, uveren da dobro razumeju kakve su posledice zločinačke odluke Aljbina Kurtija o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

"Nastavićemo svoje konsultacije i, u skladu s tim, tražiti tu sednicu i nećemo odustajati od poštovanja međunarodnih pravnih normi i povelje Ujedinjenih nacija kao najvišeg akta koji reguliše odnose između država i te svetske organizacije i priznatih zemalja širom sveta", poručio je Vučić.

Vučić je naveo da je, pored članica SB UN, u "najtežem i najdužem pismu" od kada je predsednik, obavestio i sve države članice EU o svim eskalatornim potezima Prištine u protekle dve godine, navevši šta to sve Srbija u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 zahteva od međunarodne zajednice.

Pročitajte OVDE o raspadu Kurtijeve "vojske"

Izvor: Pravda / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA