Najnovije

KOSTIĆ: Ne žurimo sa koalicijama - treba dobro razmisliti!

Uprkos medijskim naslovima koji Srpski pokret Dveri stavljaju u kontekst nekih novih republičkih koalicija, takva odluka ne postoji na nivou vrha Pokreta, kaže Ivan Kostić, potpredsednik Dveri, u izjavi dostavljenoj medijima.

Razloga je više. Najpre, Predsedništvo Dveri je u ostavci, kao i predsednik Pokreta, i u takvom tehničkom mandatu sigurno neće biti donete nikakve strateške odluke o daljem radu. To je tema za Glavni odbor koji je zakazan za 11. februar i novo rukovodstvo Dveri koje će tek biti izabrano. Smatramo da ne treba žuriti ni u kakve nove saveze ili koalicije, već da dobro treba razmisliti o svemu što se dešava na srpskoj političkoj sceni i pustiti vreme da se svi politički akteri pokažu, objašnjava Kostić.

U međuvremenu je Predsedništvo Dveri u ostavci donelo preporuku svim našim gradskim i opštinskim organizacijama da stupe u kontakt sa kolegama iz opozicije na lokalnom nivou i da pokrenu početne razgovore oko potencijalne saradnje na lokalnim izborima, ali samo sa onima za koje je neprihvatljiva bilo kakva saradnja sa vladajućem SNS i pre i posle izbora. Predsedništvo smatra da je svaki oblik koordinacije unutar opozicije pred nastupajuće preostale lokalne izbore dobro došao i da je to jedini način da izborimo za poštene izborne uslove i smenu naprednjačke vlasti, navodi se u izjavi potpredsednika Dveri.

Pročitajte OVDE više o današnjem teroru nad Srbima koji sprovode prištinske vlasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA