Najnovije

RUSIJA KREĆE U "B FAZU" - DALJA KONTROLA OD UKRAJINE: Poljska, Mađarska, Moldavija, Rumunija

Moskovski vojni ekspert Aleksej Lenkov tvrdi da Zapad snabdeva Ukrajinu oružjem sve većeg dometa, pa Rusija mora da kontroliše svu teritoriju do Poljske, Mađarske, Moldavije i Rumunije.

Radi se o stvaranju takozvane „sive zone“ koju će osloboditi naše trupe a iz koje neprijatelj neće moći da granatira ruske zemlje. Ta zona u budućnosti može postati teritorija koja će se pripojiti Rusiji jer će oni koji u njoj žive možda želeti da njihova naselja i gradovi postanu deo Ruske Federacije. Uostalom, naglašava Leonkov, to je bivša teritorija Sovjetskog Saveza i Ruske imperije. To su naše istorijske zemlje.

Vladimir Putin je rekao da će ukrajinska armija biti odbačena od granica Rusije toliko da neće moći da ni dalekometnim zapadnim raketama ugrožava ruske gradove i naselja.

Renomirani vojni analitičar - urednik časopisa „Arsenal otadžbine“ Aleksej Leonkov – objasnio je šta to „odbacivanje“ može da znači i kako da promeni situaciju na frontovima.

SKANDAL TRESE KIJEV! Ukrajinci izvrše uplatu za oružje, grupa pokrade i ono ne stigne nikada

Radi se o stvaranju takozvane „sive zone“ koju će osloboditi naše trupe a iz koje neprijatelj neće moći da granatira ruske zemlje. Tu postoji bitna nijansa: ta „siva zona“ u budućnosti može postati teritorija koja će se pripojiti Rusiji jer će oni koji u njoj žive možda želeti da njihova naselja i gradovi postanu deo Ruske Federacije. Uostalom, naglašava Leonkov, to je bivša teritorija Sovjetskog Saveza i Ruske imperije, tako da ćemo u tom slučaju jednostavno vratitisvoje istorijske zemlje. A to ne bi bila aneksija, kako se to tvrdi na Zapadu, već rešavanje pitanja u korist naše državne bezbednosti.

LETI RUSKA VOJNA TEHNIKA U VAZDUH! Ukrajinci naciljali i pogodili (VIDEO)

Leonkov je sagledavanje mogućeg daljeg razvoja događaja proširio i izoštrio ovako:

Mislim da će naša nacionalna bezbednost biti obezbeđena kada režimu u Kijevu, koji danas kontroliše Ukrajinu, ne ostane ništa. Savremeni dronovi i rakete lete toliko daleko da bi trebalo da postoji demilitarizovana zona na celoj teritoriji današnje Ukrajine. Odnosno, u suštini, predsednik RF je svojom izjavom dao zeleno svetlo za ofanzivna dejstva u daljem toku specijalne vojne operacije.

Upitan da li će demilitarizovana(siva) zona biti deo Ukrajine ili Rusije, ili nešto između njeih, Leonkova je ukazao:

To će biti oblasti koje su oslobodile ruske trupe, ali čiji stanovnici još nisu doneli odluku o njihovoj budućoj sudbini. Ako na referendumu izraze želju da postanu deo Rusije, biće prihvaćeni. Nije uzalud Vladimir Putin rekao da je Odesa ruski grad.

Ne­ma pre­pre­ka da Sr­bi­ja uđe u BRIKS, od­lu­ka je na Be­o­gra­du

Zamoljen da dodatno razjasni da treba demilitarizovati celu teritoriju Ukrajinu, ukazao je:

Zapad snabdeva Ukrajinu oružjem sve većeg dometa, pa Rusija mora da kontroliše svu teritoriju do Poljske, Mađarske, Moldavije i Rumunije. Jer, bude li kijevskom režimu, bude ostavljeno da se makar transformiše u lavovski, dakle – sa bilo kakvom teritorijom, sa nje će se Rusije i dalje izvoditi vojne operacije. Odatle će se organizovati  provokacije. To nam nikako ne treba.

Leonkov zaključuje ovako: „Zemlje NATO-a neće ulaziti u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom, iako tvrde da se za nju spremaju. Shvataju da će, ako se to dogodi, krenuti potpuno drugačije vojne operacije na liniji dodira. Da sa ruske strane više neće biti specijalna operacija, već nešto sasvim drugo“.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA