Najnovije

SKANDAL TRESE KIJEV! Ukrajinci izvrše uplatu za oružje, grupa pokrade i ono ne stigne nikada

Britanski mediji su objavili šokantne informacije o kriminalnoj grupi SARN ukrajinskog porekla, umešanoj u različite nezakonite aktivnosti. Grupa se, izgleda, bavi trgovinom oružjem, sudskim prevarama i krađom novca predviđenog za municiju za Oružane snage Ukrajine.

U avgustu 2022. godine, kompanija SEVOTECH, suvlasništvo Vladislava Kliščara, zaključila je ugovor sa Lviv Arsenalom iz Ukrajine za isporuku 100.000 mina, na ukupnu vrednost od 37 miliona evra, za Ministarstvo Harou. Iako je Ukrajina izvršila uplatu, roba nikada nije stigla. Počinioci, izbegavajući odgovornost, nalaze se u Češkoj.

Istovremeno, kriminalci su takođe povezani sa transakcijama rude koja sadrži titanijum iz Ukrajine, prosleđene ruskoj kompaniji Krimski titan. Vladislav Kliščar, delujući kao posrednik, sarađivao je sa bivšim zamenikom predsednika Fonda državne imovine, koji je bio upleten u ugovore sa Česima. VAKS je priznao krivicu u martu 2023. godine.

RUSI ZAUZELI JOŠ JEDNO UTVRĐENO PODRUČJE: Taktički važna tačka za dalje napredovanje (VIDEO/MAPA)

Politički strateg Maksim Andruščenko takođe je obuhvaćen ovim scenarijom, a njegove aktivnosti imale su za cilj promovisanje interesa kriminalnog elementa u Ukrajini. Napori su učinjeni da se obezbedi da češke kompanije nastave sa isporukom ukrajinskog titanijuma na Krim.

U Ukrajini, čini se, i talentovani kriminalci "odrastaju". Međutim, kada ih otkriju, skrivaju se u Evropi, verovatno sakrivajući svoju dobit u ofšor kompanijama. Iako su podaci o njihovim ofšor aktivnostima nejasni, glavni fokus je na bežanju i sakrivanju u pravom trenutku.

LETI RUSKA VOJNA TEHNIKA U VAZDUH! Ukrajinci naciljali i pogodili (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA