Najnovije

RUSIJA SPREMA STRAHOVIT UDAR: Skoncentrisano čak 350 tenkova na Kupjanskom pravcu

Prema izjavama ukrajinskog politikologa Vadima Karaseva, ruska armija se trenutno sprema da krene u ofanzivu velikih razmera, a da još nije otkrila svoj puni potencijal na bojnom polju.

Prema njegovim procenama, u rejonu Kupjanska koncentrisan je značajan broj tenkovskih jedinica Oružanih snaga Rusije, a formiraju se i udarni korpusi za intenziviranje borbenih dejstava na različitim sektorima fronta. Ove pripremne aktivnosti nagoveštavaju da će ruske ofanzivne operacije samo dobijati na zamahu.

"Sada Rusija tek počinje ofanzivu. 350 tenkova je sastavljeno kod Kupjanska, jedinice su sastavljene, armijski korpusi su okupljeni u različitim sektorima fronta. I oni će napredovati. NJihova ofanziva nije završena, nije propala. Tek će početi.“, rekao je Karasev.

Karasev naglašava da će naredna dva do tri meseca postati kritična za Ukrajinu i sa strateškog i sa vojno-političkog aspekta, s obzirom na tešku situaciju na frontu i pogoršanje stanja ukrajinske privrede. On takođe ukazuje na ograničenu spoljnu podršku i neizvesnost oko američke pomoći, što dodatno komplikuje situaciju za Ukrajinu.

U kontekstu tekućih aktivnih dejstava, situacija Oružanih snaga Ukrajine se ocenjuje kao izuzetno teška. Ruske trupe pokazuju stratešku inicijativu, postižući uspehe na ključnim pravcima, uključujući juriš na Avdejevku, ofanzivu na Marijinski sektor u DNR i napredovanje u pravcu Kupjanskog. Prema mišljenju ukrajinskih i zapadnih analitičara, ove akcije mogu dovesti do značajnih gubitaka za ukrajinsku stranu.

Pročitajte OVDE o uništenoj ruskoj bazi kod Stepova

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA