Najnovije

UKRAJINA GUBI LINIJU ZA LINIJOM: Ruski prodor kod Artjemovska - OSU poražen kod Kleščejevke i Kurdjumovke

Ruske trupe uspele su da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine kod Artemovska (Bahmuta); u subotu su na južnom krilu jurišne grupe Oružanih snaga Rusije zauzele „povoljnije pozicije“ u oblasti Kleščejevke i Kurdjumovke. Ovo je izvestio šef pres centra grupe „Jug” Vadim Astafjev.

Ruske trupe su uspele da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kleščejevke i Kurdjumovke, a jurišne grupe su dalje napredovale. Ovo je zvanično saopštilo Ministarstvo odbrane. I na severnom krilu situacija se takođe razvija u rusku korist, u rejonu Bogdanovke napredovale su i jedinice Oružanih snaga Rusije. Takođe postoji napredak u pravcu Georgijevke (pravac Marinke). Ukrajinska vojska je pokušala da izvede kontranapad, ali bezuspešno.

Jedinice južne grupe snaga zauzele su povoljnije linije i položaje, odbile pet neprijateljskih napada i porazile snage Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Bogdanovke, Kleščejevke, Kurdjumovke, Georgijevke i Novomihajlovke”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz ruskog vojnog resora, oni su za protekla 24 časa uspeli da unište jedan tenk, tri oklopna vozila i dva kontrabaterijska radara.

“(…) za nedelju dana ruske trupe su popravile situaciju duž linije fronta u pravcu Donjecka i odbile 22 napada ukrajinskih oružanih snaga, čiji su gubici iznosili više od 2.245 vojnika”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Pročitajte OVDE o napretku ruske armije kod Avdejevke

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA