Najnovije

ZVEZDA DOVELA BRUTALNOG IGRAČA SA IMPERSIVNOM KARIJEROM: Ipak čudno je, čovek nije igrao 293 dana

Kao bomba odjeknula je vest da Crvena zvezda dovodi Treja Tompkinsa, košarkaša koji je sa Realom osvojio Evroligu.

Poslednji Tompkinsov klub je ruski Zenit za koga je odigrao i poslednji meč, a to je bilo davnog 18. aprila 2023. godine. Tu dolazimo do velikog problema, jer je ovaj igrač Zvezdi potreban "odmah", a pitanje je koliko može da pruži posle 293 dana bez ijedne takmičarske utakmice.

Ovo sigurno nije projekat za budućnost je Tompkins u maju punu 34 godina, pa je krajnje upitno šta njegovo dovođenje zaista može da donese timu sa Malog Kalemegdana.

Igrači koji se dovode u toku sezone, a posebno u kasnijoj fazi takmičenja, moraju da odmah donose razliku i kvalitet koji je nedostajao.

Mnogo su grešili u odabiru timu u tekućoj sezoni na Malom Kalemegdanu. Uzrok svemu tome je očajan rezultat u Evroligi, gde igraju ispod svakog nivoa. Povremeno bljesnu, ali ništa više od toga. Od kontinuiteta ni traga, ni glasa. Ono što sigurno nikada nećete čuti iz tabora Zvezde (a, ni Partizana, tu su isti) je priznanje:

Pogrešili smo sa igračem, selekcijom...

To ne postoji u rečniku, već samo opravdanja.

A, posebno je sve "sporno" zbog ogromnih ulaganja u tim i činjenice da su imali najveći budžet u istoriji kluba.

Top 10 Evrolige, iz trenutnog ugla, deluje miljama daleko, pa crveno-belima najverovatnije preostaje borba za titulu u Aba ligi. Tu dobro stoje, jer će u plej-of sa pol pozicije, koja garantuje prednost domaćeg terena. Pre svega toga, gledaćemo i Kup Radivoja Koraća, takmičenje koja nosi veliku draž i trofej koji svi vole da "prigrabe".

BAHAR URADIO U ZVEZDI ŠTO NIJE NIKO - UPOZORAVALI GA DA GREŠI: Nijedan trener nije uspeo, a Milojević već precrtao sve

Impresivna karijera

Tompkins je bio ozbiljan košarkaš. Da li ova rečenica važi u sadašnjem vremenu ne možemo ni da znamo jer ga već dugo nismo videli na parketu.

Treja su Los Andeles Klipersi 2011. godine izabrali kao 37. pika na draftu, a u NBA ligi igrao je dve godine, od 2011. do 2013. godine. U dresu Klipersa upisao je tek 24 nastupa, nije igrao na očekivanom nivou, pa je 2014. godine potpisao za ruski Nižnji Novgorod.

Nakon toga, usledio je angažman u Real, a sa madriskim velikanom je 2018. godine osvojio Evroligu. U najelitnijem takmičenju u Evropi odigrao je 92 utakmice, dok je prosečno beležio 9,2 poena, 4,8 skokova i jedne asistencije.

MILOJEVIĆ PRECRTAO PA DAO ZELENO SVETLO I PRODAJU: Igrač odlazi sa Marakane, svi Baharovi uzdanci na transfer listi

Kurir sport / M. B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA