Najnovije

HRVATI IZVEŠTAVAJU: Čelnici grada u Srbiji se hvale novom "perverznom" skulpturom, građani mole da se skloni, jer im se ceo svet smeje! (FOTO)

Skulptura u Kikindi je glavna tema na društvenim mrežama, ali se njena slava proširila i van granica Srbije. Tako hrvatski Jutarnji list izveštava.

Kikinda (Foto: Jutjub)

- Čelnici srbijanskog grada Kikinde pohvalili su se ovih dana sugrađanima novom gradskom skulpturom - sovom. Ali, ono na što očigledno nisu računali, to je da su građani u skulpturi videli nešto sasvim drugo, a nikako simbol ove ptice.

Gradski oci su se sovom, autora Jovana Blata, pohvalili i na službenoj Fejsbuk stranici grada objavivši nekoliko njenih fotografija, uz komentar:

- Jeste li primetili da polako stižu naše drage gošće, sove? Nije ni čudo, jer stigao je i Sovembar!, piše na Fejsbuk stranici.

Kikindska sova odmah je postala hit na društvenim mrežama, a prednjače komentari u kojima se svi rugaju s poslednjim potezom gradskih otaca.

Iako ima i onih koji smatraju ovaj potez dobrim i hvale čelnike Kikinde da rade na ulepšavanju grada, gotovo devedeset posto komentara ipak je usmereno na sprdnju i činjenicu da ih skulptura podseća na falus.

'Ovo na sve liči, al' na sovu nikako', 'Odlično vam je ovo, samo nikako da shvatim na šta me podseća...', 'Nekako mi poznato ovo, oblik, ne dimenzije', 'Na sve liči, ali na sovu jako malo, osim obrva', neki su od zabavnijih komentara, dok ima i veliki broj onih koji apeluju na gradske oce da maknu skulpturu jer im se, s obzirom da je kikindska sova postala viralni hit, ceo svet smeje.

Pročitajte OVDE kakav će to monumentalan spomenik podići Beograd.

Izvor: Jutarnji. hr/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Inače, Kikinda je najveće svetsko zimovalište sova na svetu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA