Najnovije

ZAHAROVA ŽESTOKO ODGOVORILA FON DER LAJENOVOJ: Možda se i Zemlja rotira po nalogu Moskve

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na izjavu šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da su "Rusija i klimatske promene krivi za probleme sa kojima se suočavaju evropski farmeri".

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova,  prokomentarisala je reči šefa Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je okrivila Rusiju i klimatske promene za štrajkove farmera u Evropi, poručivši da je "neočekivano, ali lepo što Rusija kontroliše i klimu na planeti".

"Ovo je snažan zaokret. Neočekivano je, ali prijatno znati da kontrolišemo i klimu na celoj planeti. Poljoprivrednici EU su izgubljeni u toj pozadini - očigledno, trikovi predškolskih 'ruskih hakera'. Zanimljivo, da li se i Zemlja rotira po nalogu Moskve?", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prethodno je Fon der Lajenova okrivila klimatske promene, ali i Rusiju, za sve probleme sa kojima su se nedavno suočili evropski farmeri, održavajući masovne proteste u mnogim zemljama EU.

"Poljoprivrednici su prvi koji osećaju posledice klimatskih promena. Suše i poplave uništavaju useve i stoku. Poljoprivrednici osećaju posledice ruskog rata. Inflaciju, rastuće cene energije i đubriva", kazala je Fon der Lajenova obraćajući se poslanicima Evropskog parlamenta.

LETE UKRAJINSKA SKLADIŠTA U VAZDUH! Ruska armija u velikoj akciji (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA