Najnovije

DA NIJE BILO PUČA U UKRAJINI NE BI BILO RATA: Bugarski novinar poslao jaku poruku

Da Sjedinjene Američke Države nisu u prošlosti izdvojile novac za puč u Ukrajini ne bi bilo nikakvog „ruskog rata“ kojim šefica Evropske komisije Ursule fon der Lajen objašnjava proteste farmera u Evropskoj uniji, smatraju bugarski novinari Denica Siderova i Kristijan Dimitrov.

„Sve te tvrdnje o ‘Rusiji-agresoru’ su izmišljene. To je neka vrsta zapadnog, evroatlantskog virtualnog sveta. Oni su taj utisak napravili i plasirali ga u prostor. Oni pokušavaju da time pokriju celu Evropu, pa i ostatak sveta, kako bismo svi mogli da kažemo 'kako su loši ti Rusi, oni su nasilnici, napadaju i ubijaju dobre Ukrajince'. To jednostavno nije tačno“, izjavila je Siderova televiziji „Alfa“.

NEMILOSRDNI SNAJPERISTI: Upali u zamku pa svi završili kao na igrici (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Dmitrov je podsetio kako je 2014. godine Stejt department izjavio da je Vašington dao pet milijardi dolara „za podršku u težnji ukrajinskog naroda za jačom, demokratskom vladom“.

Zaključio je da do „ruskog rata“ ne bi došlo da nije bilo tih pet milijardi dolara za puč u Kijevu 2014. godini, koji je bio usmeren na pretvaranje Ukrajine u teren protiv Rusije i koji je doveo do današnje situacije.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen okrivila klimatske promene, ali i Rusiju, za sve probleme sa kojima su se nedavno suočili evropski farmeri koji masovno protestuju u mnogim zemljama EU.

KREĆE HAOS U KIJEVU! Zelenski po zakonu gubi deo ovlašćenja kao predsednik

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA