Najnovije

POKRET "NAŠI" ISMEJAO OPOZICIJU: Nazvali ih "kvislinzima" - opozicija tvrdi da "Naše" štiti režim!

Pokret "Naši" je oblepio plakate na ulicama srpske prestonice kojima je "isprozivao" opozicione lidere, ne skrivajući nezadovoljstvo prema delovanju prozapadne opozicije.

Naime, na plakatima su likovi prozapadne opozicije stilizovani kao neonacističke figure, a cela akcija je izvedena kao kritika njihovog odlaska na sednicu Evropskog parlamenta u Strazbur, gde su sa evropskim poslanicima poput Viole fon Kramon tražili međunarodnu istragu o nedavno održanim izborima.

Na plakatima su likovi Marinike Tepić, Pavla Grbovića, Nebojše Zelenovića i Biljane Stojković.

Iz pokreta "Naši" saopšteno je da opozicija pokušava na vlast da dođe "nasilno preko stranog faktora, a ne preko građana koji bi im dali svoj glas”.

"Sramna politika Đilasove prozapadne opozicije koja se ogleda u gebelsovskim izmišljotinama o izbornim krađama dosegla je svoj vrhunac posle nastupa pomenutih Kvislinga s plakata u Evropskom parlamentu u kojem pozivaju na sankcije Srbiji i zamrzavanje novčanih fondova od čega nanose direktnu štetu građanima", saopštili su Naši.

Stranka Zajedno i Demokratska stranka najoštrije su osudili sadržinu propagandnog materijala.

"Zbog panike koja je nastala nakon usvajanja rezolucije u Evropskom parlamentu, na više lokacija u Beogradu su lepljeni žuto-plavi plakati i deljeni flajeri na kojima Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i naše kolege iz koalicije Srbija protiv nasilja nose nacistička obeležja", navodi se u saopštenju.

Ukazuju da je reč o organizaciji koja "ni ne krije da podstiče nacizam i šovinizam".

"Samo u društvu uređenom po meri Aleksandra Vučića moguće je da jedna organizacija, koja i ne krije da podstiče nacizam i šovinizam, optuži nekog drugog da je kvisling i nacista. Jedino u državi u kojoj nema ni traga od institucija, moguće je da za najteža krivična dela optužuju oni koji krađom izbora ruše ustavni poredak. Samo u državi kojom upravlja mafija, moguće je da policija i tužilaštvo štite one koji šire mržnju", poručuju DS i Zajedno.

Kako dodaju, pošto su svesni tih činjenica, ni ne očekuju reakciju nadležnih, iako bi oni to morali po službenoj dužnosti.

Pročitajte OVDE šta je Vulin poručio Zapadu

Izvor: Pravda.rs / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA