Najnovije

ŠOK U KIJEVU! Smenjen Zalužni, stigao novi komandant Oružanih snaga Ukrajine

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ponudio je Valeriju Zalužnom da "ostane u timu".

Glavnokomandujući ukrajinskih Oružanih snaga Valerij Zalužni razrešen je dužnosti, saopštio je zamenik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko.

Ministar odbrane Rustem Umerov potvrdio je da je doneta "odluka o promeni rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine", javlja TASS. On se Zalužnom zahvalio "na svim dostignućima".

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da će novi glavnokomandujući Oružanih snaga biti komandant Kopnene vojske Aleksandar Sirski.

Zelenski Zalužnom ponudio da "ostane u timu"
Zelenski je saopštio da se sastao sa Zalužnim, i dodao da je sa njim razgovarao o obnovi rukovodstva vojske i ponudio mu da "ostane u timu".

ŽESTOK DAN U MOSKVI! Rusko Ministarstvo pravde otkrilo agenturnu mrežu u izbornim štabovima kandidata za predsednika

"Susreo sam se sa generalom Valerijem Zalužnim. Zahvalio sam mu se na dve godine odbrane Ukrajine. Razgovarali smo o tome kakva je obnova potrebna Oružanim snagama, ali i o tome ko bi mogao da bude u obnovljenom rukovodstvu oružanih snaga Ukrajine. Predložio sam da Valerij Zalužni ostane u timu", napisao je Zelenski na Telegramu.

Iako predsednik Ukrajine nije direktno rekao da je smenio Zalužnog, ukrajinski mediji pišu da se to, nakon nedelja spekulacija, danas i dogodilo.

VAN SVIH NORMI I BILO KAKVE NORMALNOSTI: Ukrajinci mučili ruskog...

Ranije je Zelenski, u intervjuu italijanskim medijima, naveo da je zaista razmatrao pitanje smene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i "ponovnog pokretanja" najviših ešalona vlasti.

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA