Najnovije

NOVI BAHMUT: Avdejevka je slomljena, ''politički kotao'' za Zelenskog

Situacija u Avdejevki za Oružane snage Ukrajine nastavlja da se pogoršava, ruske trupe su ponovo napredovale u severnom delu grada, prenosi Telegram kanal Rezident, koji je blizak ukrajinskim vlastima.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

Oružane snage Rusije se fokusiraju na konsolidaciju u staroj Avdejevki i vikend naselju u blizini koksare. Osim toga, pokušavaju da zauzmu i most preko pruge. Sa lica mesta se takođe javlja da ruske oružane snage napadaju koordinacionu tačku Oružanih snaga Ukrajine u 14-spratnoj zgradi '’Himika'’, udarajući na liniju fronta i prilagođavajući artiljerijsku vatru.

Istovremeno, prema rečima vojnog komentatora nemačkog Bilda Julijane Repke, položaj ukrajinskih oružanih snaga u Avdejevki počinje da liči na Bahmut.

'’Kao što vidimo, Avdejevka je „slomljena“. A situacija u Oružanim snagama Ukrajine je još gora nego u Bahmutu, pošto je Avdejevka praktično opkoljena. Odnosno, vlasti će morati ili da napuste grad ili da tamo stave sve svoje snage, verovatno uz predaju velikog broja ljudi, što će još jednom pogoditi rejting Zelenskog. U stvari, sadašnja situacija je „politički kotao“ za kabinet predsednika, gde su „spavali“ u vreme kada je bilo moguće sprečiti rusku vojsku da stegne „omču“ nad ukrajinskim oružanim snagama u Avdejevki. Ali vlasti su išle baš po bahmutskom scenariju, zbog čega su u borbama ponovo ginuli iskusni vojnici, koje nikada neće zameniti tek mobilisani civili'’, navodi se u izveštaju.

Intervju Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA