Najnovije

PUTIN U INTERVJUU KARLSONU: CIA izvela državni udar u Kijevu - Rusija i Ukrajina će postići dogovor (VIDEO)

Rusija i Ukrajina će se pre ili kasnije dogovoriti, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu Takeru Karlsonu. Ruski lider je otpočeo intervju sa osvrtom na istoriju stvaranja Kijevske Rusije, a govorio je na razne teme, uključujući i Ilona Maska i veštačku inteligenciju.

Putin je na samom početku intervjua upitao Karlsona “da li će ovo biti ozbiljan intervju”, a američki novinar se u svom stilu zasmejao i odgovorio potvrdno.

Dodatno ga je Putin upitao da li je on, pored toga što je novinar, po obrazovanju istoričar, na šta je Karlson odgovorio potvrdno, pa je onda Putin rekao da će onda biti slobodan da pruži istorijski uvid u odnose Rusije i Ukrajine.

Predsednik Rusije je svoje obrazlaganje otpočeo pričom o drevnim počecima Kijevske Rusije.

Putin je, između ostalog, rekao da želi da se situacija u Ukrajini reši putem pregovora.

Ukrajinci se i dalje osećaju kao Rusi, a to što se dešava je element građanskog rata.

Zapad misli da su borbena dejstva u Ukrajini zauvek odvojila jedan deo ruskog naroda od drugog, ali će do ponovnog ujedinjenja doći, rekao je ruski lider.

Državni udar u Ukrajini 2014. godine izvela je oružana opozicija uz podršku CIA, kazao je Putin.

Ukrajina je donela odluku da odustane od pregovora sa Rusijom po nalogu iz Vašingtona, sada SAD treba da isprave tu grešku. Kako je istakao: Ukrajina je počela rat, cilj Rusije je da ga završi.

"Rusija za sada nije postigla cilj specijalne vojne operacije, jer je jedan od njih - denacifikacija: zabrana različitih neonacističkih pokreta", objasnio je on.

NATO može da prizna kontrolu Rusije nad novim teritorijama, postoje opcije, ako postoji želja.

"Zapad je počeo da shvata da je nemoguć strateški poraz Rusije – neka razmisle šta dalje da se radi, mi smo spremni za dijalog", poručio je Putin.

Rusija je 2014. godine bila primorana da uzme Krim pod svoju zaštitu, jer je poluostrvo bilo u opasnosti, objasnio je on.

Izjave da će Amerikanci morati da ratuju sa Rusijom ako se obustavi pomoć Kijevu jeftina su provokacija, rekao je ruski lider.

On je podsetio da je Rusija prošle godine postala postala prva ekonomija u Evropi, bez obzira na sve sankcije i ograničenja.

Intervju možete pogledati i na zvaničnom Karlsonovom sajtu OVDE

Izvor: Pravda / Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA