Najnovije

ZAHAROVA O "PAMĆENJU" UKRAJINSKIH ZVANIČNIKA: Možda ni Zalužni nije bio u Oružanim snagama Ukrajine?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je reči sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da u oborenom avionu Il-76 nisu bili ukrajinski zarobljenici.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je na izjavu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da u oborenom avionu Il-76 navodno nije bilo ratnih zarobljenika ukrajinskih oružanih snaga, napravivši paralelu sa Valerijem Zalužnim, koji je razrešen dužnosti glavnog komandanta ukrajinske vojske.

"Da li ni Zalužni nije bio u Oružanim snagama Ukrajine ili još pamtite da je bio?", upitala je Zaharova.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u četvrtak objavio i potpisao ukaz o imenovanju Aleksandra Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama, za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, razrešivši dužnosti Valerija Zalužnog.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov, dan nakon objave u američkim medijima da je avion sa ukrajinskim zarobljenicima oboren raketom "patriot", počeo je da negira njihovo prisustvo u avionu.

Osim toga, Danilov je rekao da "ne treba biti tako kategoričan u vezi sa izjavom da je avion oborila ukrajinska strana".

Prethodno je "NJujork tajms" izvestio da američki zvaničnici prihvataju kao tačnu informaciju da je avion Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima oboren raketom "patriot". 

List je preneo da zvaničnici u SAD nisu javno komentarisali navode da je avion oboren američkim "patriotom", ali su u privatnim razgovorima potvrdili da je ruska strana u pravu kada upire prstom u američki sistem PVO.

TAKER POSLAO BRUTALNU PORUKU ZAPADU: Po ovo cenu Putin sigurno aktivira nuklearku

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA