Najnovije

RUSKA ARMIJA SRPŽILA "PATRIOT" - Iskander u parčiće razneo dva lansera

Na Zapadu najviše žale što je ruski udar uništio posade oba lansera. Obe su - mada se to zvanično ne priznaje - govoto sigurno činili vojnici i oficira zemalja NATO. Američki magazin Forbes je objavio: „Dva lansera Patriot odletela su u vazduh. NJihove posade su najverovatnije poginule. Rusima je za to bio dovoljan samo jedan raketni udar. Ukrajinci su kod Pokrovska izgubili 13 odsto lansera Patriot“.

Ruska vojska je taktičkom raketom „Iskander“ zapadno od Krasnoarmejska - na delu teritorije svoje Donjecke Republike koja je još pod kontrolom kijevskog režima - uništila dva lansera američkog PVO sistema „Patriot“.

Ukrajinci su Krasnoarmejsku promenili ime u Pokrovsk, ali je moguće da će upravo taj grad, koji je 2020-te imao nešto više od 62.000 stanovnika, biti glavne meta ruskog nadiranja od Avdejevke na zapad.

Američke PVO sisteme nije spasilo ni to što su se u momentu udara nalazili nešto više od 50 kilometara od linije fronta. Nije ni čudo s obzirom na to da su Rusi poslednjih meseci značajno unapredili svoje izviđačke mogućnosti. I sa satelita, i sa aviona, i sa dronova, pa i na zemlji. A „Iskanderi“ imaju domet od oko 500 kilometara.

Gubitak dva sistema „Patriot“ (verovatno i radarske stanice koja ih je opsluživala) značajno je umanjio mogućnosti ukrajionske PVO. Na Zapadu, međutim, najviše žale što je ruski udar uništio posade oba lansera.

A obe su - mada se to zvanično ne priznaje - govoto sigurno činili vojnici i oficira zemalja NATO.

NJihovu pogibiju priznao je uticajni američki magazin Forbes. NJegov komentator Dejvid Eks napisao je:

„Dva lansera Patriot odletela su u vazduh. NJihove posade su najverovatnije poginule. Rusima je za to bio dovoljan samo jedan raketni udar. Ukrajinci su kod Pokrovska izgubili 13 odsto lansera Patriot“.

Krajem februara su Rusi uništili još jedan Patriot. Tačnije: pored lansera, kamion-tegljač i celu zalihu raketa.

KAKO SU RUSI OTPUSTILI VIKTORIJU NULAND: Razlozi za odlazak najveće kreatorke antiruske politike

Izvor:Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA