Najnovije

PAKLENE RUSKE AVIO BOMBE: Uteruju strah u kosti ukrajinskoj armiji, teške preko tone

FAB-1500-M54 po razornoj moći superiorniji od Kalibara, Iskandera i Kinžala. Dužina bombe je 2,7 metara, prečnik 0,6 metara, težina 1550 kg. Masa eksploziva je 675,6 kg. Verovatno odstupanje od cilja - manje od pet metara.

Francuski pukovnik Vensan Arbaretijer: Za Kijev je najveći problem što njegovi sistemi protivvazdušne odbrane praktično ne vide ruske FAB-500 i FAB-1500. 

Lansiraju se 60-70 kilometara daleko od cilja. To je strašno oružje koje probija armiranobetonske konstrukcije i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine.

Rusija je počela da masovno koristi moćne avio-bombe FAB-1500, koje poravnavaju ukrajinske odbrambene linije, dovode do ogromnih gubitaka u ukrajinskim Oružanim snagama i menjaju ravnotežu na liniji fronta, objavio je CNN.

Naveo je da su te bombe teške 1,5 tone i da se lansiraju sa borbenih aviona sa udaljenosti od približno 60-70 km, dakle - dok su izvan domašaja velike većine ukrajinskih sistema PVO.

CNN naglašava da su video snimci iz ratne zone u blizini Donjecka pokazali ogromnu snagu tih bombi dok su pogađale termoelektrane, fabrike i višespratnice iz kojih su Ukrajinci koordinisali odbranu.

Posebno je ukazao da te bombe „vrše ogroman pritisak na moral ukrajinskih oružanih snaga“.

Ruski vojni ekspert iz Donjecka - pukovnik u rezervi Eduard Basurin - naveo je da je ruska industrija započela proizvodnju modernizovanih bombi FAB-1500 M54 od jedne i po tone. To je, prema njegovim rečima, veoma loša vest za ukrajinske oružane snage.

Prema Basurinovim rečima, FAB-1500-M54 na mestu udara pravi krater prečnika do 15 metara. Prečnik  pogođenog područja je do pola kilometra. LJudstvo zatečeno u toj pogođenoj zoni „više nema vremena da pruža otpor, ako neko i preživi“.

Dužina bombe je 2,7 metara, prečnik 0,6 metara, težina 1550 kg. Masa eksploziva je 675,6 kg.

Verovatno odstupanje od cilja je manje od pet metara.

FAB-1500-M54 je po razornoj moći superiorniji od Kalibara, Iskandera i Kinžala.

A od njih je višestruko jeftinija.

Francuski pukovnik Vensan Arbaretijer objasnio je da je za Kijev najveći problem što njegovi sistemi protivvazdušne odbrane praktično ne vide ruske FAB-500 i FAB-1500:

„Lansiraju se 60-70 kilometara daleko  od cilja. Ne vidimo kako lete do odredišta, jer su teško vidljive, faktički neprimetne. Pogotovo što su Rusi uzeli u obzir dejstva sistema za elektronsko ratovanje. To je strašno oružje koje probija armiranobetonske konstrukcije i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine“.

SLOVAČKI MINISTAR BRUTALNO! Umesto NATO trupa poslati ukrajinske muškarce nazad

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA