Najnovije

SLEDI VELIKA POBEDA - MATEMETIČKI PRECIZNA: Ekspert tvrdi dalja dešavanja

Američki ekspert za sankcije Nikolas MALDER sa Univerziteta Kornel: Zapadna finansijska i trgovinska ograničenja nisu dovela Rusiju do ekonomskog kolapsa, niti ubedila Kremlj da odustane od svojih vojnih planova. Ovo je prva geopolitička kriza koja ne uključuje sve glavne azijske ekonomije. Zapad više nema odlučujuću ekonomsku moć. Indija i Kina su dovoljne da održe Rusiju na površini“.

Rusija će pobediti u sukobu u Ukrajini sa gotovo matematičkom preciznošću - objavio je britanski list  Financial Times.

Profesor na Univerzitetu Konektikat Pjotr Turčin rekao je FT da bi sukob u Ukrajini zbog geopolitičkih faktora počeo i da Vladimir Putin nije predsednik Rusije.

A Washington Post je ocenio da je malo verovatno da će nove američke sankcije prisili Moskvu da promeni kurs povodom Ukrajine jer će Rusija ove godine ekonomski rasti brže od SAD, Nemačke, Francuske i Britanije.

„Putin je preživeo napore SAD i Evrope da potkopa njegovu ekonomiju povećanjem izdataka za odbranu, a zamenu za izgubljena tržišta na Zapadu našao je u Aziji.

Ekspert za sankcije Nikolas Malder sa Univerziteta Kornel ocenio je:

Zapadna finansijska i trgovinska ograničenja nisu dovela Rusiju do ekonomskog kolapsa, niti ubedila Kremlj da odustane od svojih vojnih planova. Ovo je prva geopolitička kriza koja ne uključuje sve glavne azijske ekonomije. Zapad više nema odlučujuću ekonomsku moć. Indija i Kina su dovoljne da održe Rusiju na površini“.

Washington Post dodatno navodi:

„Rusija se oporavila prošle godine, rastući brže od Sjedinjenih Država. Putin ima dovoljno novca da izdržava privredu i vojsku. I to može da se nastavi još dugo“.

Sevim Dagdelen, poslanik nemačkog Bundestaga od 2005. godine, rekla je u intervjuu kineskom listu Global Times da je Analena Barbok na samom početku sukoba u Ukrajini govorila da je cilj Zapada da „uništi Rusiju“ ekonomskim sankcijama i proksi ratom.

Dodala je da SAD koriste rusko-ukrajinski sukob da bi stekle prevagu nad Evropom.

UKRAJINCI PROBALI DA UPADNU NA RUSKU TERITORIJU: Proboj državne granice ih brutalni koštao

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA