Najnovije

Udarno! Presretnuta prepiska, ukrajinska vojska planira zauzimanje Vrhovne rade! (Foto)

Ukrajinska vojska, nezadovoljna politikom rukovodstva zemlje, planira da zauzme Vrhovnu Radu u Kijevu i privuče na svoju stranu druga vojna lica Oružanih snaga Ukrajine, piše u prepisci na zatvorenom telegram kanalu "Parabelum", do koga su došli ruski stručnjaci.

"Najvažnija akcija koju ćemo morati da izvršimo munjevitom brzinom je da u određenom trenutku zauzmemo Vrhovnu radu", naveo je jedan od učesnika razgovora.

Drugi je dodao da, kada se regrutuje osoblje i borci obuče, masa će biti spremna.

"Potrebna je podrška vojske. Bez toga se ništa neće desiti. Glavna pokretačka snaga. Iz rovova će reći da su uz nas i narod će nam se pridružiti. Štaviše, kada ljudi vide da je vojska na čelu, a ostatak vojske iza njih, oni automatski zauzimaju desnu stranu", napominje drugi učesnik prepiske.

Sukob među ukrajinskim snagama bezbednosti nastao je u pozadini višemesečne konfrontacije između bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Na čelo Oružanih snaga Ukrajine Zelenski je postavio lojalnog Aleksandra Sirskog, koji je ranije komandovao ukrajinskim kopnenim snagama i koji ima kontroverznu reputaciju među ukrajinskom vojskom – posebno nadimke "General-200" i "Bahmut kasapin".

Zapadni mediji, posebno "Vašington post", primetili su političku motivaciju za smenu Zalužnog: Zelenski je, plašeći se rastuće popularnosti vojnog vođe i videći ga kao konkurenta, odlučio da ga udalji sa informativnog programa.

Penzionisani kapetan američkih marinaca Metju Ho izjavio je ranije da bez američkog novca, korumpirani sistem vlasti u Ukrajini mogao bi da se sruši do jeseni. 

Novi ukrajinski napad na Rusku federaciju, ima žrtava

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA