Najnovije

UKRAJINSKI VOJNICI PLANIRAJU DRŽAVNI UDAR?! Isplivala ŠOK prepiska: "Moraćemo brzinom munje da sprovedemo akciju!"

Ukrajinska vojska planira da zauzme Vrhovnu Radu i privuče na svoju stranu druga vojna lica, proizilazi iz privatnog četa "ParaBelum", kome su pristup dobili ruski stručnjaci, piše ruska agencija.

RIA Novosti tvrde da su došli do te navodne prepiske.

- Najvažnija akcija koju ćemo morati da izvršimo brzinom munje je da uhvatimo VR u određenom trenutku - piše jedan od učesnika u razgovoru.

- Kada se kadrovi regrutuju, borci budu obučeni, masa će biti spremna - dodao je drugi učesnik ćaskanja.

- Mora da postoji podrška vojske. Bez ovoga ništa neće biti. Glavna pokretačka snaga. Iz rovova će reći da su uz nas, a narod će nam se pridružiti - napominje drugi učesnik navodne prepiske.

- Pogotovo kada ljudi vide da je vojska na čelu, a ostatak vojske iza njih, oni automatski zauzimaju pravu stranu - objasnio je drugi, prenosi RIA.

Ranije ove nedelje, predstavnik bezbednosnih snaga rekao je za RIA Novosti da su ruski stručnjaci dobili pristup privatnom ParaBelum ćaskanju, u kojem ozbiljno razgovaraju predstavnici elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine , Službe bezbednosti Ukrajine i Nacionalnih bataljona povodom opcija za rušenje aktuelne vlade i komande Oružanih snaga Ukrajine, a planiraju i stvaranje radikalne stranke sa borbenim krilom.

PUTIN ŽESTOKO - ODGOVORIĆEMO! Napadi Kijeva neće proći nekažnjeno

Sukob među ukrajinskim snagama bezbednosti nastao je u pozadini višemesečne konfrontacije između bivšeg vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i Volodimira Zelenskog, koja je okončana početkom februara smenom general, prenosi ruska strana.

Na čelo Oružanih snaga Ukrajine, Zelenski je postavio Oleksandra Sirskog , koji je ranije komandovao ukrajinskim kopnenim snagama.

Pored toga, prema istraživanju Centra za društvena i marketinška istraživanja SOCIS, bivši glavnokomandujući pobedio bi na predsedničkim izborima da su održani u Ukrajini 2024. godine.

BLINKEN ZA ALARM: Dijalog Beograda i Prištine, želimo da se primene svi sporazumi

Izvor: Sd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA