Najnovije

Novi ukrajinski udar na teritoriju Rusije

U noći 16. marta, Oružane snage Ukrajine ponovo su izvršile udare na Belgorodsku i Kursku oblast.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je neprijatelj koristio bespilotnu letelicu tipa aviona, taktički raketni sistem Točka-U i višecevni raketni sistem češke proizvodnje RM-70 Vampir.

„Dežurni PVO sistemi su presreli i uništili: pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Kurskog regiona; tri bespilotne letelice, raketu Točka-U i osam granata sistema MLRS “Vampir” iznad teritorije Belgorodske oblasti“, saopštio je vojni resor.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov pojasnio je da su u selu Glotovo, gradskog okruga Grajvoronski, Oružane snage Ukrajine napale putnički automobil koji se kretao putem pomoću drona kamikaze.

„Usled eksplozije, automobil se zapalio, a 5 ljudi u njemu je povređeno.

Maloletni dečak ima kontuziju mozga, muškarac ima prodornu ranu trbušne duplje i gelere gornjih i donjih ekstremiteta. Žena ima rane od gelera na licu i lopatici, kao i kontuziju. Još dva muškarca imaju umerene kontuzije.

Oni se prevoze ekipama Hitne pomoći u regionalnu kliničku bolnicu. Lekari im pružaju svu neophodnu pomoć“, rekao je šef regiona.

Podsetimo, u Belgorodu su 14-15. marta u udarima Oružanih snaga Ukrajine poginula tri civila, a u Grajvoronu je smrtno ranjen aktivni učesnik lokalne teritorijalne samoodbrane.

Rusi objavili „iznenađujuće“ podatke: Koliko je Srba otišlo da se bori na strani Ukrajine

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA