Najnovije

"ProGlas je okupio one koji promovišu separatizam i ustaštvo"

"Nikoga ko je upućen u stvari ne mogu da začude izjave kakve daje veleuvaženi docent, Dinko Gruhonjić, kada se sa „ironičnim ponosom“ poredi sa svojim zloglasnim imenjakom, Dinkom Šakićem, i preteći najavljuje „skvotovanje“ pravoslavnih hramova. Isto tako, nikoga ko je upućen ne može da iznenadi ni podatak da je kontroverzni bošnjački političar iz Raške oblasti pristupio građanskoj inicijativi ProGlas, kao ni to da su ga tamo primili širom raširenih ruku: jer, kako kaže naš narod, svaka ptica svome jatu leti", kaže član Predsedništva Zavetnika Dragana Miljanić.

Miljanić kaže da je nakon svega, na srpskoj političkoj sceni je došlo do onoga, čega su se mnogi s pravom pribojavali: potpune polarizacije na dva politička i vrednosna bloka, između kojih je pomirenje po bilo kom pitanju nemoguće.

“U jednom bloku, otvoreno se navija za ustaštvo, uništenje pravoslavnih hramova i rasparčavanje Srbije, od koje se očekuje da krotko i dobrovoljno prihvati tu „eutanaziju.“ U drugom bloku se okupljaju oni koji ovim procesima dezintegracije žele da se suprotstave, sa manje ili više odlučnosti. Nakon propasti iskrenog pokušaja formiranja rodoljubive treće političke opcije, došlo je do podele na dva nepomirljiva bloka. Prednost svega ovoga je makar u tome da je izbor jasniji, nego ikada ranije i da više niko nema pravo na zablude.

Za mene i mnoge ljude koji su mi bliski, povlačenje iz borbe nije opcija, kao što nikada nije bila opcija da na bilo koji način prihvatimo stranu na kojoj se nalaze apologete ustaša, poput Dinka Gruhonjića, radikalni separatisti i dokazani srbomrsci, poput Sulejmana Ugljanina, i bezbrojni legioni opskurnih likova koji (opet), kmečeći prizivaju strance da nas do kraja okupiraju i na vlast instaliraju njih, kao nove kolonijalne gubernatore. Sve ove snage stranci su sada, milom ili silom okupili oko građanske inicijative ProGlas, od koje očekuju „velike stvari.“ Međutim, kao i obično, ispostaviće se da svoj novac bacaju na gomilu lenjih, razmaženih i privilegovanih nesposobnjakovića, koji će da okupe svih 5-10% antisrpskih snaga u državi, samo da bi i dalje služili kao politička strašila i ruglo. Dakle, veleuvaženi docent „Dinko,“ plemeniti Sulejman i njima slični, došli su na pravo mesto, odnosno političku deponiju koja se pruža u rasponu od nesrećnog Majića, Đilasa, Marinike Tepić, preko Miloša Jovanovića i njemu sličnih, pa sve do albanskih i bošnjačkih separatista, a naravno i veleuvažene Ane Lalić, koja otvoreno priznaje kako pokušava da ovom konglomeratu pridruži i nekakve „novopridružene“ pripadnike „vojvođanske nacije.“ No, nema svrhe nabrojati sva ova, već dobro poznata imena opskurnih likova okupljenih oko vrlo lukrativne i popularne ideje uništenja srpstva i Srbije. Većina njih je više puta u praksi pokazala da je njihova cena mala, ali je ipak i dalje daleko iznad njihove političke vrednosti, čega su bolno svesni i njihovi finansijeri, koji očajnički traže neke malo upotrebljivije izdajnike, od pripadnika ovog konglomerata. Na njihovu žalost, izdaja nije baš nešto što ide u prilog kvaliteta nečije ličnosti”, navodi se u saopštenju Zavetnika koje je potpisala Dragana Miljanić i dodaje:

“Konačno, važno je reći i da su likovi poput Ugljanina zapravo izdajnici sopstvenog naroda, u ovom slučaju Bošnjaka, kojima ovaj deklarativno pripada. Naime, etno separatizam i potenciranje sukoba po kome je ovaj opskurni lik zloglasan, nikome nisu doneli bilo šta dobro, pa ni narodu za čije se interese ovaj navodno bori. Na svu sreću, narodima sa ovih prostora su odavno dojadili međusobni sukobi, tako da je specifična težina ovog i sličnih demagoga, koje je okupio (bez)sramni ProGlas, zapravo zanemarljiva. Svakako, čestitam im na uzajamnom prepoznavanju i samo mogu da zaključim da mi je drago što je njihova politička platforma toliko jasno i nedvosmisleno antisrpska, jer zaista niko neće imati izgovor da nije znao s kim je stao u stroj navodne borbe za „bolju Srbiju.“, zaključuje ona.

OVO JE ORUŽJE UŽAS: General Oružanih snaga Ukrajine otkrio šta je Rusija upotrebila protiv Kijeva

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA