Najnovije

Ukrajina napala Pridnjestrovlje - Uništen helikopter Mi-8MT (VIDEO)

Uveče 17. marta Ministarstvo državne bezbednosti Pridnjestrovlja prijavilo je napad na lokalnu vojnu bazu od strane neidentifikovane bespilotne letelice kamikaze.

Žrtava nema. U bazi su bili vojni helikopteri Oružanih snaga Pridnjestrovlja. Meta je bio helikopter Mi-8MT, koji je uništila bespilotna letelica. Kako je saopštilo Ministarstvo državne bezbednosti, dron je došao iz pravca Detelinskog mosta u Odeskoj oblasti Ukrajine.

Danas je na teritoriji jedne od vojnih jedinica Tiraspolja izbio požar koji je izbio kao posledica eksplozije. Ranije je utvrđeno da je eksplozija odjeknula kao posledica napada dronom kamikaze, čiji let je zabeležen sa strane Detelinskog mosta“, saopštila je pres služba ministarstva.

Na licu mesta rade organi reda, a pokrenut je krivični postupak.

Pravac udara potvrđuje da je pokrenut sa ukrajinske teritorije. Snimak je pokazao da je reč o prilično maloj bespilotnoj letelici. Dron je gađao helikopter, što potvrđuje da se nije radilo o nesreći već o napadu na teritoriju Pridnjestrovlja.

Bilo kakvi dodatni detalji tek treba da rasvetle incident; ali nije teško imenovati glavne korisnike svake nagle eskalacije u Pridnjestrovlju, posebno usred predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji koji su u toku.

OVO JE ORUŽJE UŽAS: General Oružanih snaga Ukrajine otkrio šta je Rusija upotrebila protiv Kijeva

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA