Najnovije

ŽESTOKI UKRAJINSKI NAPADI NA RUSKU GRANICU: Rusi u bitku ubacili tenkove, višecevne bacače, avijaciju...

Ukrajinci ne zaustavljaju kopnene napade na ruske granice, a pojačano je i granatiranje granice na dan ruskih predsedničkih izbora.

“Nakon artiljerijske pripreme, jurišne grupe „Legija GUR“, ičkerski teroristi i plaćenici napadaju našu odbranu. Male grupe takođe vrše izviđanje u različitim oblastima. FPV dronovi se i dalje aktivno koriste, teroristi pokušavaju da njima gađaju naša vozila, vatrene tačke i nadzorne kamere.

Neprijatelj i dalje koncentriše svoje glavne napore u Gravoronskom okrugu Belgorodske oblasti. Ima napada na Kozinku, neprijatelj je uspeo da se probije do periferije. Takođe se vode borbe kod Spodarjušina”, javljaju ruski vojni izvori.

U izveštaju se dalje navodi da ruski tenkovi, nedavno raspoređeni na granicu, aktivno rade, haubice, MLRS, jurišni helikopteri i bombarderi pokrivaju Ukrajince.

“Graničari, pešadija, vazdušno-desantne snage i specijalne snage vode svakodnevne borbene borbe, potiskujući neprijateljske snage koje napreduju. Tokom dana odbijeni su brojni neprijateljski napadi, militanti su se povukli sa gubicima. Oružane snage Ukrajine sprovode žestoko granatiranje stambenih naselja Belgorodskog i Grajvoronskog okruga. Vazduhoplovstvo Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nastavlja da izvodi udare, od strane FAB-ova duž granice, kao i od FAB-ova i područja pod kontrolom UPMK-a gde su neprijateljske snage i oprema koncentrisane u pozadinskim područjima. U regionu Kursk, neprijateljski napadi su propali i on granatira Tetkino, osveteći se za svoje krvave neuspehe”, novde ruski vojni izvori.

OVO JE ORUŽJE UŽAS: General Oružanih snaga Ukrajine otkrio šta je Rusija upotrebila protiv Kijeva

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA