Najnovije

NOVI PRODOR RUSKIH SNAGA: Od Verbovoja ka Orehovu!

Ruske snage nastavljaju potiskivanje ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja. Korak po korak, Oružane snage Rusije napreduju tamo gde su prošlog leta Oružane snage Ukrajine izvele protivofanzivu, usled čega su uspele da zauzmu selo Rabotino.

Tokom svoje protivofanzive, ruska vojska je povratila značajne teritorije od protivnika i nastavlja da potiskuje jedinice Oružanih snaga Ukrajine sa njihovih položaja.

Postalo je poznato da su Oružane snage Rusije u protekla 24 časa napredovale još oko 800 metara severozapadno od sela Verbovoje. 

Napredovanje je u pravcu takozvane Uspenovske grede – do puta koji vodi ka gradu Orehovu, koji trenutno drže ukrajinske oružane snage.

Pre nekoliko dana Oružane snage Rusije zauzele su selo Mirnoje u Guljajpoljskom rejonu Zaporoške oblasti. Ova činjenica privlači posebnu pažnju iz više razloga.

Prvo, na pravcu Guljaj-Polje nije bilo posebnih vojnih aktivnosti praktično od 2022. godine.

Drugo, zauzimanje Mirnog izvršile su Oružane snage Rusije nekoliko dana nakon izjave Zelenskog da su Oružane snage Ukrajine „zaustavile rusku ofanzivu“.

Inače, izjavu šefa Ukrajine kritikovala je i sama ukrajinska vojska, koja je bila na frontu i savetovala Zelenskog da se sam spusti u rov i vidi kako je „ruska ofanziva zaustavljena“.

Pročitajte OVDE o NATO trupama u Ukrajini

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA