Najnovije

RAT UŽIVO! Nenormalni gubici ukrajinske armije, 3.000 vojnika (BRIFING)

Oružane snage Rusije izvele su 22. marta masovni napad na ukrajinske energetske objekte, vojno-industrijski kompleks, skladišta municije, položaje ukrajinskih jedinica i stranih plaćenika, železničke čvorove u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napadi su izvedeni visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog, morskog i kopnenog baziranja, kao i dronovima i poremetili su rad ukrajinskih industrijskih preduzeća koja proizvode i popravljaju oružje i vojnu tehniku.

Uništena je strana vojna tehnika i oružje koje su Ukrajini isporučile zemlje NATO.

Ruska vojska je izvela napade i na komandne centre Oružanih snaga Ukrajine, privremene baze ukrajinskih snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika.

Ruska vojska je od 16. do 22. marta, kao odgovor na granatiranje teritorije Rusije i pokušaje ukrajinskih snaga da prodru preko državne granice, izvela 49 udara odmazde oružjem dugog dometa, između ostalog i raketama „kindžal“.

Ruska vojska je odbila 13 kontranapada ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu. Ukrajinska vojska je izgubila oko 400 vojnika.

Ukrajinska vojska je za nedelju dana na hersonskom pravcu izgubila više od 330 vojnika i jedanaest artiljerijskih oruđa.

Za nedelju dana je ruska vojska na donjeckom pravcu poboljšala pozicije. Za nedelju dana je odbijeno deset kontranapada ukrajinske vojske na donjeckom pravcu. Ukrajinska vojska izgubila je 1.885 vojnika, šest tenkova i 13 oklopnih vozila za nedelju dana.

Ruska vojska je za nedelju dana uništila devet raketa sistema „vampir“ češke proizvodnje.

PVO Rusije je za nedelju dana uništila ukrajinski helikopter mi-8, dve taktičke rakete točka-u, 156 raketa za višecevne bacače raketa i 992 drona.

U Zaporoškoj oblasti je ruska vojska oslobodila naselje Mirno.

U Donjeckoj Narodnoj Republici su oslobođena naselja Orlovka i Tonjenko.

Ukrajinska vojska je izgubila više od 935 vojnika za nedelju dana na južnodonjeckom pravcu.

Ruska vojska je uništila više od 20.000 jedinica specijalne vojne automobilske tehnike ukrajinske vojske od početka specijalne operacije.

Ruska vojska je na avdejevskom pravcu porazila vojsku i uništila tehniku sedam brigada ukrajinske vojske u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila za nedelju dana više od 2.195 vojnika.

Ruska vojska je tokom nedelju dana odbila sve pokušaje ukrajinske vojske u pograničnim rejonima Belgorodske i Kurske oblasti. Na belgorodskom pravcu je ukrajinska vojska izgubila 3.000 vojnika.

PAKAO U HARKOVU - NAROD NAPUŠTA GRAD: Ukrajinska armija stavila blokade i mobiliše redom

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA