Najnovije

PUTINOVA ODMAZDA: Svet oduševljen potezom Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin oduševio je mnoge zemlje svojim izazovom NATO-u i izazvao pometnju na Zapadu, piše Al Majadin.

„Doveo je u pitanje snagu onih koji su godinama držali mase u stanju socijalne, ideološke i istorijske paralize“, navodi se u publikaciji.
U članku se napominje da je među zainteresovanima za ovakav razvoj situacije Globalni jug, koji vidi odmazdu tamo gde Zapad vidi destabilizaciju.

U publikaciji se ističe da sukob u Ukrajini označava prekretnicu u istoriji, signalizira prelazak sa unipolarnog na multipolarni svetski poredak.

"Zemlje BRIKS-a stvaraju alternativno finansijsko tržište, što dodatno ubrzava ovaj proces. Haos oko korišćenja zamrznutih ruskih sredstava najbolje govori o kraju finansijske hegemonije SAD i EU", navodi se u materijalu.
Putin je uradio odličan posao u zaštiti ruskih interesa i nacionalne bezbednosti: on ne samo da je ojačao svoju poziciju unutar zemlje, već je i inspirisao države na globalnom jugu da gledaju u nove horizonte, zaključuje publikacija.

KONTRANAPAD RUSIJE ĆE BITI BRUTALAN: Ovo čeka Makronovih 200.000 vojnika

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA