Najnovije

AVDEJEVSKI PRAVAC - DOLINA SMRTI: Skoro 500 mrtvih - potpuni slom Ukrajinaca

Na Avdejevskom pravcu fronta je došlo do velikih gubitaka i u ljudstvu i u borbenoj tehnici na ukrajinskoj strani, pa je tako broj poginulih ukrajinskih vojnika, u poslednjih 24 sata, dosegao skoro 500, a među "trofejima" su se našli i jedan Abrams tenk i čak tri oklopna vozila marke Bredli.

Jedinice grupe snaga „Centar“ armije RF su nastavile da zauzimaju povoljnije linije i položaje na Avdejevskom pravcu fronta.

Nanet je poraz i odbijeni su napadi 24., 110. mehanizovane, 71. rendžerske brigade i 103. vojnoodbrambene brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Novokalinovo, Majorsk, Berdiči i Rozovka.

Neprijatelj je izgubio više od 490 vojnika, dva tenka, uključujući i Abrams američke proizvodnje; četiri borbena vozila pešadije, uključujući tri Bredlija američke proizvodnje, tri borbena oklopna vozila i 12 vozila, stoji u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Tokom kontrabaterijske borbe pogođeni su: samohodna artiljerijska naprava „Akacija“, haubica „Msta-B“, samohodni top „Gvozdika“, kao i tri topa D-30.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova poručila Nemcima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA