Najnovije

ORBAN TRESE PLANETU: U Ukrajini rat između Rusije i Zapada

Orban menja stranu!?

U Ukrajini se vodi posrednički rat između Zapada i Rusije, i sasvim je jasno i očigledno da Zapad taj rat ne može da dobije, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

"Već je sasvim očigledno da Zapad neće dobiti taj rat protiv Rusije. Ne treba govoriti o ratu između Rusije i Ukrajine, jer je to proksi rat, a svi znaju da glavne snage Ukrajine ne daje Ukrajina, već oni koji stoje iza nje. Dakle, to je rat između Rusije i Zapada, koji Rusija vodi preko Ukrajine", kazao je Orban u Mađarskoj privrednoj komori.

Mađarski premijer je naglasio da postoji samo jedno rešenje - mirovni pregovori, koji moraju da počnu pre ili kasnije.

"Većina zemalja zapadne Evrope, nažalost, veruje da je vreme na strani Zapada i da će, ako se rat nastavi, moći da se postignu 'povoljnije pozicije' za početak pregovora. U Evropi se vodi aktivna debata o tom pitanju, a Mađarska je jedna od retkih zemalja koja misli drugačije", precizirao je Orban.

Prema njegovim rečima, Zapad je propustio priliku da zaključi mirovni sporazum kada je za to bila zainteresovana čak i Moskva.

"Evropljani nisu bili u stanju da lokalizuju sukob u Ukrajini, koji se, naprotiv, samo širio i propustili su pravi trenutak za brzo sklapanje mirovnog sporazuma, kada su čak i Rusi bili zainteresovani", ukazao je Orban i izrazio nadu da će pre ili kasnije biti postignut mirovni sporazum uz učešće SAD. 

Istovremeno, prema njegovim rečima, u takvoj situaciji će postojati opasnost za Evropsku uniju da njeno mišljenje više neće biti uzeto u obzir u pregovorima o Ukrajini.

Mađarska jača saradnju sa Rusijom

Orban je dodao da Mađarska ne želi da odustane od ekonomske saradnje sa Rusijom, čak naprotiv, radije bi je povećala u oblastima koje nisu zahvaćene sankcijama, jer će se posle okončanja sukoba u Ukrajini ekonomski život nastaviti.

"Tamo gde nije zabranjena saradnja, cilj nam je da povećamo privredni rast, jer nakon završetka rata biće i života. Biće trgovine, biće privrede, a za nas će to biti važan odnos. Rusko tržište je važno za Mađarsku", zaključio je Orban.

Pročitajte OVDE o borbama na Donjeckom pravcu fronta 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA