Najnovije

NOVI PRODOR RUSIJE: Ušli u Ivanovskoj - OSU se povlače

Ruske snage nastavljaju da vrše pritisak na Oružane snage Ukrajine skoro duž cele linije borbenog dodira, vode se žestoke borbe kod Avdejevke i kod Artjomovska, gde se ruske jedinice probijaju do Časov Jara, koji je jedan od glavnih odbrambenih centara ukrajinske vojske. Trenutno se vode borbe za Ivanovskoje i Bogdanovku, koje je ukrajinska vojska pretvorila u moćna utvrđena područja koja blokiraju put ka gradu.

Prema poslednjim informacijama, jurišne grupe ruskih snaga, zauzevši uporište u centru Ivanovskoja (Krasnoja), nastavljaju da zauzimaju ukrajinske položaje sa zapadnih periferija sela, gde su se povukle odbrambene jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

Prema drugim informacijama, Ukrajinci su već napustili selo, zapadni deo je u sivoj zoni, gde deluju ukrajinska artiljerija i dronovi. Napredovanja ima, ali je spor.

Vode se i borbe u rejonu Bogdanovke, još se vode borbe za dominantne kote bez čije kontrole je beskorisno ići dalje, kao i za šumsko područje. Ukrajinci su izgubili nekoliko uporišta, ali nastavljaju žestok otpor. Prema ukrajinskim izvorima, na ovom pravcu su raspoređene dodatne rezerve, koje su uspele da zaustave rusku ofanzivu. Međutim, ruska artiljerija je uspela da stavi pod vatru put kojim se ukrajinska grupa snabdevala.

Takođe, ruska artiljerija aktivno deluje na utvrđenjima Oružanih snaga Ukrajine izgrađenim u istočnom regionu Časov Jar, koji nije tako daleko.

Prema nekim izveštajima, ruski izviđači već uveliko deluju na periferiji grada, iako ukrajinski Generalštab uverava da je oko Časovog Jara izgrađeno nekoliko „odbrambenih linija“.

Pročitajte OVDE šta je Peskov rekao o Srbima

Izvor: Tv Front 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA