Najnovije

Šojgu: Ruska preduzeća rešavaju problem zaštite od dalekometnog naoružanja neprijatelja (VIDEO)

Ministar odbrane Ruske Federacije je istakao da je jedan od glavnih zadataka protivbaterijskih sistema trenutni odgovor na neprijateljsko granatiranje.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naložio je rukovodstvu koncerna "Almaz-Antej" i glavnokomandujućem Kopnene vojske generalu armije Olegu Saljukovu da integriše proizvedene protivbaterijske radarske sisteme sa udarnim naoružanjem. 

Naime, Šojgu je danas proverio napredak državnog odbrambenog naloga preduzeća Koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu "Almaz-Antej".

"Jedan od glavnih zadataka tih sistema je trenutni odgovor na neprijateljsko granatiranje. Takva integracija ne treba da utiče samo na vatreno oružje, već i na bespilotno", kazao je Šojgu. 

Ruski ministar je istakao da se protivbaterijski radarski sistemi moraju koristiti za pokrivanje objekata u regionima Ruske Federacije koji se graniče sa Ukrajinom, a ne samo u zoni Specijalne vojne operacije.

"Preduzeća koncerna 'Almaz-Antej' rešavaju problem zaštite od udarnih bespilotnih letelica većeg dometa, raketa HIMARS i sovjetskih modela udarnog naoružanja u službi Oružanih snaga Ukrajine", ukazao je Šojgu.

Generalni direktor Koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu "Almaz-Antej" Genadij Benderski uručio je ministru odbrane mobilnu tačku navođenja za gađanje vazdušnih ciljeva i najnovije modele protivbaterijskih kontra-stanica, čija je proizvodnja uspešno savladana prošle godine. 

NOVI PRODOR RUSIJE: Ušli u Ivanovskoj - OSU se povlače

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA