Najnovije

SNIMAK I NOVI DETALJI LIKVIDACIJE UKRAJINSKOG AGENTA: Pucao na FSB - "kijevski" Belorus (VIDEO)

Ruski FSB sprečio je teroristički napad u Kareliji. Državljanin Belorusije, koji je po instrukcijama ukrajinskih specijalnih službi pripremao zločin, pružio je otpor hapšenju i likvidiran je.

Postupajući po uputstvima svojih sponzora, (napadač) je izvadio oružje i improvizovanu eksplozivnu napravu iz skrovišta koje je ranije bilo za njega napravljeno sa ciljem da digne u vazduh jednu od administrativnih zgrada grada Olonca.

“Prilikom hapšenja, zločinac je iz vatrenog oružja otvorio vatru na službenike obezbeđenja i bio je neutralisan tokom sukoba“, saopštila je FSB.

Pripadnici reda i civili nisu povređeni.

Spremna improvizovana eksplozivna naprava napravljena od plastičnog eksploziva PE-8 (proizveden u Velikoj Britaniji), električni detonator M-6 (proizveden u SAD) i kućni tajmer, kao i pištolj Makarov i municija su zaplenjeni na mestu incidenta.

Pored toga, utvrđeno je da je agent ukrajinskih specijalnih službi prikupljao i prenosio informacije o objektima saobraćajne infrastrukture i izvršnim organima vlasti u regionu.

Pokrenut je krivični postupak po delu 1 čl. 30 i deo 1 čl. 205 Krivičnog zakona Ruske Federacije („Priprema za teroristički akt“).

Pogledajte objavljeni video materijal:

Pročitajte OVDE o napadu Iračana na Izrael

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA