Najnovije

ZELENSKI PORUČUJE ZAPADU: Ukrajini hitno potrebno oružje - Putin upozorio da se Zapad "igra vatrom"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Ukrajini hitno potrebno oružje, kao i PVO sistemi da bi se spasili životi ljudi.

Ukrajinski predsednik izjavio je da u svetu postoji dovoljno sistema protivvazdušne odbrane i mogućnosti proizvodnje oružja za odbranu, a da je Ukrajini potrebno oružje sada da bi se spasili životi ljudi. 

"Rešenja su sada potrebna – ne jednog dana, već za ljude koji svakodnevno i svake noći trpe terorističke napade", rekao je Zelenski u video-obraćanju. 

Ukrajinski lider je prethodno na konferenciji za novinare sa grčkim premijerom u Odesi rekao da će Grčka učestvovati u restauraciji kulturnog nasleđa Ukrajine, posebno Odese. 

Komandant kopnenih snaga Ukrajine Oleksandr Pavljuk, takođe, saopštio je da se ukrajinska vojska sprema za "kontraofanzivne akcije" koje će biti izvedene kasnije ove godine, kao i da će ukrajinske snage raditi na stabilizaciji linija fronta.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis, tokom prve posete Ukrajini od početka rata, posle sastanka sa Zelenskim, izrazio punu podršku Grčke Ukrajini.

Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafaelom Grosijem u Sočiju, kome je rekao da je Rusija spremna da uradi sve kako bi osigurala nuklearnu bezbednost.

Kremlj je, istovremeno, naveo da se "zapad igra vatrom", raspravljajući o ideji o slanju trupa u Ukrajinu.

Pogledajte OVDE borbena dejstva armije RF kod Verbovoja

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA