Najnovije

NOVI MINISTRI NOVI PREMIJER: Sportista dobija fotelju? Nova saznanja o budućoj Vladi Srbije

Miloš Vučević, predsednik Srpske napredne stranke, ministar odbrane i jedan od četvorice najozbiljnijih kandidata za budućeg premijera Srbije, ponovio je juče da će za desetak dana izaći s predlogom za mandatara za sastav nove vlade, kao i da veruje da će to ići bržim tempom nego što je bilo ranije.

- Očekujemo da tada predsednik Republike poveri mandat za sastav nove vlade osobi koju ćemo kandidovati, s obzirom na to da smo obavestili na konsultacijama predsednika države da naša lista ima većinu - kazao je predsednik Vučević na TV Prva.

Nova lica

Dodao je da će na razgovore biti pozvani Savez vojvođanskih Mađara, SPS i njegovi koalicioni partneri, kao i da bi trebalo razgovarati sa strankom Usamea Zukorlića i možda s još nekim strankama.

Kada je reč o rokovima, kako je naglasio Vučević, nigde se nije zakasnilo.

- Vlada, iako je u tehničkom mandatu, radi svoj posao kako građani ništa ne bi osetili - rekao je Vučević.

Inače, nova vlada, kako je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, imaće 40 do 50 odsto novih kadrova.

I predsednik SNS Miloš Vučević rekao je prethodno da će novi kabinet u Nemanjinoj 11 biti sinergija politike i struke.

- Vlada će imati ljude koji su bili u vladi, neki od njih, a imaće i te kako ministre koji nisu danas ministri - rekao je Vučević. On je pojasnio da tim mogu da čine oni koji mogu da donesu novu energiju i odvažnost da se realizuje sve ono što treba da se uradi do 2027. godine.

A kada je reč o novim kadrovima, sve se glasnije pominje i ime proslavljenog tenisera Janka Tipsarevića kao nekog ko ima šanse za ministarsko mesto. Osim njega, kako smo pisali, pominju se i Vladimir Orlić, dosadašnji predsednik Skupštine, Sandra Božić, poslanica SNS i potpredsednica Skupštine, Dejan Ristić, istoričar, te Miroslav Čučković, dosadašnji menadžer Grada Beograda, Zoran Baki Anđelković, Tatjana Macura, Milan Stamatović...

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, u novoj vladi će biti i Nikola Selaković, ali najverovatnije na drugoj poziciji.

- On bi mogao da bude i novi ministar kulture - kaže naš izvor.

SPREMA SE NOVA SMENA! Veliki "rat" u Kijevu, Zelenski posle Zalužnog pravi ogromnu čistku

Mešanje karata

I kod socijalista, kako se približava rok za konačan spisak budućih ministara, sve je napetije, a prema našim nezvaničnim saznanjima, u toj partiji će ponovo doći do mešanja karata.

- Trebalo bi da bude rotacije, pa nije isključeno da se u vladu vrati Branko Ružić. Novica Tončev nema velike šanse da ostane, a za to naročito lobira struja Vladana Zagrađanina, koja je u večitom "ratu" sa ovom drugom, naklonjenom Tončevu. Videćemo kako će Dačić na kraju preseći. Oni će, zajedno sa JS, imati najverovatnije pet resora.

Da podsetimo, dosadašnja premijerka Ana Brnabić kandidat je za predsednicu Skupštine, a najveće šanse za njenog naslednika na čelu vlade imaju Miloš Vučević i Siniša Mali. Osim njih, ne isključuje se mogućnost ni da ta pozicija pripadne Marku Đuriću, koji se vraća iz Vašingtona, ali ni Ivici Dačiću, dosadašnjem šefu diplomatije i prvom potpredsedniku Vlade.

VELIKI PROTEST U NOVOM SADU!ORI SE "VRATITE DECU" - Građani žestoko negoduju (VIDEO UŽIVO)

Izvor: Kurir.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA