Najnovije

PENTAGON JAVLJA! Specijalne jedinice SAD pomažu Ukrajini, ovo je plan

Glavna obaveštajna uprava ukrajinskog Ministarstva odbrane saopštila da u redovima njene „međunarodne legije“ služe vojnici iz više od 50 zemalja: iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i ostalih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Specijalne jedinice Oružanih snaga SAD pružaju podršku vojnom osoblju Ukrajine, ali sa distance - izjavio je Kristofer Majer, pomoćnik šefa Pentagona za specijalne operacije i sukobe niskog intenziteta.

„Koliko razumem, odluka predsednika DŽoa Bajdena je da u Ukrajini neće biti [američke] vojske. To se odnosilo i na upotrebu [vojnih] specijalnih operatera <...> Mislim da smo pokazali odlične rezultate u kontekstu Ukrajine, budući da smo mogli da pomažemo našim kolegama samo sa distance“, rekao je Majer.

NEŠTO SE ŽESTOKO KUVA U RUSIJI: Češka i Letonija hitno pozivaju da na napuštanje teritorije, Amerikanci upozoravaju na teroristički napad

Priznao je da su specijalne vojne strukture SAD bile prisutne na teritoriji Ukrajine i pre početka specijalne operacije, ali nije izneo detalje.

Glavna obaveštajna uprava (GUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane saopštila je da u redovima njene „međunarodne legije“ služe vojnici iz više od 50 zemalja.

Priznala je da među strancima ima i veterana snaga za specijalne operacije i iz drugih vojnih jedinica iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i ostalih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Istražni komitet (IK) Ruske Federacije stavio na poternicu više od 700 stranih plaćenika koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

SPREMA LI SE SVETSKI RAT? Politiko javlja brutalnu informaciju, spremaju se za Rusiju

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA