Najnovije

KIJEV PUCA NA SVE STRANE: Žestoki napadi ruske armije (BRIFING UŽIVO)

Žestoko napadi!

Ruska vojska je na avdejevskom pravcu zauzela još povoljnije položaje nastavivši da sprovodi ofanzivu nakon zauzimanja tog grada. Takođe, na tom pravcu su gađani položaji pet ukrajinske brigade i to u mestima Očertino, Novoselovko, Torecka i Novogrodovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski PVO sistemi su proteklog dana oborili ukupno 197 ukrajinskih dronova, kao i jedan MiG-29, zatim tri projektila lansiranih iz američkog sistema „hajmars“, kao i jednu avionsku bombu „hamer“.

Ruske snage uništile su ukrajinski raketni sistem S-300 i skladište municije za tri ukrajinske brigade koje su razmeštene u blizini mesta Stepovo u Zaporoškoj oblasti.

Na južnodonjeckom pravcu ruska vojska je odbila jedan napad Kijeva i nanela gubitke ukrajinskoj vojsci. Kijev je ostao bez 140 vojnika, a onesposobljeno je i jedno vozilo „strajker“.

Na hersonskom pravcu ruske snage su likvidirale 55 ukrajinskih vojnika, uništili jednu haubicu D-30 i stanicu za radioelektronsku borbu „hortica“.

Na donjeckom pravcu ruska vojska odbila je dva ukrajinska napada, a gubici Kijeva iznosili su preko 300 vojnika i jedan tenk.

TORNADO NA UKRAJINSKU ARMIJU: Demolirani u pravcu Kupjanska (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA