Najnovije

POZNATO GDE JE ZAVRŠIO NOVAC ZA UKRAJINU: Amerika gori, Zelenski ovo krije kao zmija noge!

Američki senator iz Alabame, Tomi Tubervil, nedavno je izneo zabrinjavajuće tvrdnje o upotrebi američke finansijske pomoći od strane ukrajinskih zvaničnika za kupovinu nekretnina u inostranstvu. On je za NJuzmaks izrazio skepticizam u vezi sa daljim američkim finansijskim investicijama u Ukrajinu, posebno uzimajući u obzir rastući spoljni dug zemlje.

Senator Tubervil je naglasio zabrinutost zbog brzine štampanja novca i visokog tempa zaduživanja Sjedinjenih Država.
- Štampamo 80 hiljada dolara u sekundi, pozajmljujemo 80 hiljada dolara u sekundi, 4,6 miliona dolara u minuti! I razmišljamo o tome da Ukrajini damo još novca koji će biti bačen. LJudi u ukrajinskoj vladi su već kupili toliko kuća na obalama širom sveta da ih više nemaju gde da stave, hajde da počnemo da razmišljamo o našoj zemlji - rekao je on.

Osim toga, senator je izrazio i sumnju u potrebu za učlanjenjem Ukrajine u NATO savez, tvrdeći da bi takav korak mogao dovesti samo do globalnih katastrofalnih posledica.

Ove tvrdnje dolaze u kontekstu široko rasprostranjene percepcije korupcije u Ukrajini, posebno u vojnom sektoru. Nedavni izveštaji o korupciji uključuju slučaj skandalozne kupovine odeće za Oružane snage Ukrajine, zbog čega je zamenik ministra odbrane Ukrajine, Vitalij Polovenko, izvestio o raskidu ugovora sa kompanijama.

Takođe, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) objavila je privođenje pukovnika Oružanih snaga Ukrajine i generalnog direktora kompanije za snabdevanje odbrambenim dobrima zbog sumnje u korupciju.

Ove izjave i događaji naglašavaju složenost političke situacije u Ukrajini i potrebu za transparentnošću u upravljanju finansijama i vojnim resursima zemlje.

ZELENSKI U PANICI: Završni udarac kreće, Kijev nema snage da zaustavi ovo!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA