Najnovije

MILO PRATI ŠTA RADI EU: I Crna Gora zatvara granicu?

PODGORICA - Crna Gora će zatvoriti granicu za migrante ukoliko druge zemlje okruženja to učine, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović.
Milo Đukanović (foto: Jutjub printskrin)

Milo Đukanović (foto: Jutjub printskrin)

Taj potez bi, kako je naveo, bio neophodan kako Crna Gora ne bi bila preplavljena migrantima i izbeglicama, rekao je Đukanović za Rojters, a prenela je RTCG. Britanska agencija navodi da Evropa trpi najveću migrantsku krizu od početka Drugog svetskog rata. Više od million migranata je ušlo u Evropsku uniju prošle godine kroz Balkan. Rojters podseća da Crna Gora nije bila na toj ruti, ali da postoji mogućnost da se to promeni, jer zatvaranje granice Makedonije prema Grčkoj može da natera migrante da u EU krenu preko Albanije i Crne Gore. “Ako evropske zemlje, koje se bore protiv migrantske krize, odluče da otvore granice, onda Crnoj Gori ništa drugo ne preostaje nego da isto to uradi. Ali ako Makedonija zatvori granicu prema Grčkoj, onda bi i Crna Gora morala to uradi”, rekao je Đukanović.
Pročitajte još:HRVATI OTIMAJU OD SRBA RUSKU INVESTICIJU? Žele remontni centar za helikoptere!DRAŽI MU BIO RAT: Nećete verovati kakvu je ponudu EU dala Jugoslaviji 1990, a Tuđman je upropastio! (VIDEO)KUVA U SKOPLJU: Evo kakvo su proleće Amerikanci spremili Makedoncima
Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA