Najnovije

KORUMPIRANI KIJEVSKI REŽIM: Oružje koje im je isporučio bez kontrole se raznosi po svetu

Pokušaji zapadnih država da optuže Rusiju da je umešana u snabdevanje Hamasa oružjem su spekulacije, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„U zapadnim zemljama se šire spekulacije u vezi sa nove eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pokušaju da se Rusija optuži za umešanost u snabdevanje vojnih struktura Hamasa oružjem i municijom”, navela je Zaharova.

Ona je, međutim, upozorila da se oružje koje Zapad isporučuje kijevskom režimu bez kontrole raznosi po čitavom svetu.

„Sve što je Zapad isporučio krajnje korumpiranom kijevskom režimu bez kontrole se raznosi po svetu. Od toga profitiraju ne samo ukrajinski zvaničnici i kriminalne strukture, nego i transnacionalne kriminalne organizacije i, naravno, oni na vlasti u Vašingtonu i drugim prestonicama kolektivnog Zapada obuzeti antiruskim raspoloženjem”, navodi se u komentaru Zaharove.

Zapad se koristi sumnjive sheme kako bi po svetu nabavljala naoružanje za Ukrajinu, prenosi Sputnjik.

„Tu je i falsifikovanje, primena sumnjivih šema kada se na svetskom tržištu nabavlja sve što bi nekako moglo da pomogne oružanim snagama kijevskog režima. Radi se o tome da se koriste beskrupulozne brokerske kompanije, lažne firme, fiktivni ugovori i sertifikati krajnjeg korisnika, kao i druga lažna dokumentacija. Svuda se krše postojeći sankcioni režimi prema nizu država prilikom isporuka vojne tehnike i proizvoda dvostruke namene Ukrajini, rekvirirani uglavnom tokom „piratskih” misija evroatlantskih saveznika na glavnim morskim putevima”, istakla je Zaharova.

BI-BI-SI NA UDARU ZBOG RATNIH IZVEŠTAJA: Ulaz i fasada zgrade Bi-Bi-Sija posuti crvenom bojom

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA