Najnovije

"KAD NEKO POGINE IZAĆIĆEMO NA TEREN" - Brutalna nelegalna gradnja, policija drži stranu nelegalnom investitoru

U mirnom kraju beogradskog naselja Miljakovac 3, gde su pretežno porodične kuće, gradi se nelegalna višespratnica.

Uprkos višestrukim zatvaranjima od strane građevinske inspekcije, prisutnosti pravosnažnog rešenja o rušenju i dve podnesene krivične prijave protiv vlasnika parcele, nezakonita gradnja na istoj lokaciji je skoro završena.

Sve zakonske mere nisu uspele da zaustave očigledno nelegalnu gradnju, pa se nameće pitanje ko je to jači od zakona. 

“Mi smo malopre videli par radnika koji se nalaze u samom objektu, ono što su nam rekle i komšije sa kojima smo razgovarali pre samog uključenja, jeste da se aktivno i svakoga dana radi na izgradnji ovog objekta i kao što možete i videti iza mene, radovi su pri kraju, objekat je izgrađen, a sada se zapravo završava krov”, rekla je reporterka N1 televizije. 

Jedna od meštanki ovog naselja Katarina Đokić, rekla je kroz šta su sve prošli svi zajedno i koliko dugo traje ova borba. 

“Naša borba traje skoro godinu dana. Ovde je inače bila kuća komšije koja je bila u formi prizemlja, prvi sprat i potkrovlje što je lokacijski dozvoljeno za ovo područje. Onda u nekom momentu, počeli su sa nekim nepoznatim licima i nekom nepoznatom firmom da obrušavaju to, tada kreće izgradnja, drugog, trećeg, četvrtog sprata i vi vidite šta se sad sve dešava, građevinska inspekcija je zatvorila gradilište još u septembru, stavljali su traku više puta, te osobe koje tu žive i neka nepoznata lica samo izađu i pocepaju to i nastave da grade”, dodala je Katarina Đokić. 

Zoran Đukelić, advokat govorio je pred kamerama N1 televizije, objašnjavajući celu ovu situaciju iz pravnog ugla.

“Ovo je tipičan primer kako se danas gradi u Beogradu, jednostavno bez ijednog jedinog papira je ova zgrada ovde nikla. Ovde su moji klijenti i meštatni nešto preduzimali tokom prošle godine i moram da kažem da je građevinska inspekcija uradila sve što je u njihovoj nadležnosti. Oni su doneli rešenje da se obustavljaju radovi i stavljali su te zaštitne trake, kao što je rekla Katarina, međutim radovi su nastavljani dalje”, rekao je advokat Đukelić.

Treba dodati da je bezbednost ljudi ovakvom gradnjom i te kako ugrožena, reakcija policije je bila ispod svakog nivoa. 

“Što se tiče policije koju su pozivali meštani ovde, komšije i moji klijenti, moram da kažem da tu nisu nailazili ni na kakvo razumevanje, čak su u jendom momentu gospođi rekli da će oni da izađu ovde na teren kada eventualno neko pogine ili se desi neka teža povreda, što je potpuno neprihvatljivo”, dodao je Zoran Đukelić.

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA