Najnovije

STIŽE OSVETA PUTINOVIM PRIJATELJIMA! Da li EU ovde misli na Srbiju?

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, uputila je oštre kritike na račun političkih snaga u Evropi koje smatra prijateljima ruskog predsednika Vladimira Putina, naglašavajući njihov pokušaj da "ispočetka napišu istoriju i otmu budućnost"

Fon der Lajen je ove komentare iznela u kontekstu narastajućeg uticaja populističkih i demagoških pokreta u nekim evropskim zemljama, kao što su Alternativa za Nemačku (AfD), Nacionalno okupljanje u Francuskoj, Konfederacija u Poljskoj, među ostalima.

Osvrćući se na njihovu zajedničku agendu, fon der Lajen je istakla da ove grupacije "gaze naše vrednosti i žele da nam otmu budućnost", ukazujući na potrebu za odlučnom akcijom protiv takvih tendencija. Predsednica Evropske komisije je takođe naglasila važnost pojačane odbrambene saradnje i kolektivne potrošnje na odbranu u Evropi, u svetlu činjenice da "rat nije stvar prošlosti u Evropi".

Fon der Lajenova je izjavila da je saradnja u oblasti odbrane ključna za budućnost Evrope i da će se za takvu inicijativu zalagati u narednom periodu.

RUMUNI IZAZIVAJU MOSKVU! Sa Francuzima i Amerikancima učestvovali u napadu na rusku armiju

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA