Najnovije

RUSKA ARMIJA UPRAVO TESTIRALA ZVER! Ispod njega sve puca, za front živi spas (VIDEO)

Ruske oružane snage započele su fazu testiranja inovativnog robota-minolovca pod nazivom „Stalker“ u zoni specijalne operacije u blizini Avdejevke, u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ovaj napredni robot, tešak 27 tona, predstavlja značajan korak napred u razvoju vojne tehnologije i autonomnih borbenih sistema.

„Stalker“ je dizajniran da obavlja kompleksne zadatke uklanjanja mina u vojnim zonama, smanjujući potrebu za direktnim ljudskim angažovanjem u potencijalno opasnim situacijama. Opremljen je savremenom senzorikom i kontrolnim sistemima koji omogućavaju visok nivo preciznosti i efikasnosti u detekciji i neutralisanju eksplozivnih naprava.

PALA BOGDANOVKA! Kreće ruska ofanziva, napadi sa nekoliko strana

Testiranje „Stalkera“ u uslovima realnog ratnog okruženja pruža će ključne podatke o njegovoj performansi, izdržljivosti i potencijalnim oblastima za dalji razvoj. Očekuje se da će ovaj robot značajno doprineti povećanju bezbednosti vojnih operacija, omogućavajući brže i bezbednije čišćenje miniranih područja.

Uvođenje takve tehnologije u vojne operacije otvara nova pitanja o budućnosti ratovanja i ulozi koju će autonomni borbeni sistemi igrati u odbrani i bezbednosti. Istovremeno, testiranje „Stalkera“ u aktivnoj zoni sukoba podiže svest o potrebi za etičkim razmatranjima i regulacijama vezanim za upotrebu robotizovanih sistema u vojne svrhe.

GORI ODESA! Ruska vojska prži ukrajinske vojne objekte (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA