Najnovije

RUSKA TAKTIKA SE MENJA! Fokus ide u potpuno drugom pravcu

Rusija je u poslednje vreme promenila svoju taktiku u napadima na Ukrajinu, sa posebnim fokusom na energetske objekte u manje zaštićenim područjima, daleko od Kijeva, otkriva novi izveštaj.

U periodu od 22. do 29. marta, ruske oružane snage su izvele napade na sedam termoelektrana i dve hidroelektrane u regionima koji su navodno manje opremljeni savremenim protivvazdušnim odbrambenim sistemima.

Neke od ovih elektrana, uključujući one u Harkovskoj oblasti, pretrpele su gotovo potpuno uništenje. Prema izjavama Ukrenergo, ovi napadi imaju za cilj da odseku velike industrijske regione i gradove od snabdevanja električnom energijom, što bi moglo imati ozbiljne posledice za celokupnu zemlju.

Ukrajinski zvaničnici navode da je trenutna šteta značajno veća od one koja je nastala tokom zimskog perioda 2022-2023. godine. Ova akcija ukazuje na strategijsku promenu u ruskom vojnom pristupu, usmeravajući se na ključne infrastrukturne objekte koji su kritični za funkcionisanje ukrajinske države i ekonomije.

Takvi napadi ne samo da dovode do neposrednih materijalnih gubitaka i prekida u snabdevanju energijom, već i stavljaju dodatni pritisak na ukrajinsku protivvazdušnu odbranu i hitne službe koje se moraju suočiti sa posledicama. 

RUSI ČEKAJU DA SE OSUŠI ZEMLJA! Posle toga kreće totalna ofanziva na ukrajinske položaje

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA