Najnovije

VLADA CRNE GORE USVOJILA AMANDMANE: Srebrenica - individualna odgovornost

Vlada Crne Gore usvojila je večeras na elektronskoj sednici amandmane na predlog rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici ("Međunarodni dan sećanja i pomena genocida u Srebrenici 1995"), saznaju "Vijesti".
Milojko Spajić - premijer Crne Gore

Milojko Spajić - premijer Crne Gore

"Vijestima" je iz više izvora iz Vlade potvrđeno da je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić izdvojio mišljenje, a da ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković nije glasao.

U prvom amandmanu piše sledeće.

"Ponavljajući da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini".

U drugom se navodi.

"Potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama".

U predlogu Vladine informacija o amandmanima, u koju su "Vijesti" imale uvid, piše da Crna Gora kao država koja gaji kulturu sjećanja i održava dobrosusedske odnose, pokazuje "poseban senzibilitet prema onim temama koje su od važnosti za suživot, saradnju i pomirenje u regionu".

U tom kontekstu, kako se navodi, od vitalnog je značaja da se, po pitanju predložene rezolucije, izbegnu svi nesporazumi, nerazumevanja i politizacija njenog teksta, "odnosno da se očuvaju njene civilizacijske namjere, ne ostavljajući mesta dilemama i pogrešnim interpretacijama".

Pročitajte OVDE šta je Vulin poručio Spajiću

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA